Pactem amb el govern municipal a Horta- Guinardó reformular el planejament urbanístic de Torrent de Lligalbé per salvar l’interior verd

Al Plenari del Consell del districte, el grup de TriasxBCN aconsegueix també que l’executiu avanci al màxim possible la precampanya i la campanya de prevenció d’incendis forestals a la ciutat de Barcelona i que es constitueixi el Consell Escolar del Districte d’Horta-Guinardó i es convoqui una sessió ordinària abans del mes d’abril

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Horta-Guinardó ha acordat amb el govern municipal reformular el planejament urbanístic de Torrent de Lligalbé per recuperar el consens i garantir que el projecte urbanístic que finalment es planifiqui respecti l’interior verd de l’illa dels edificis existents. Al Plenari del Consell del districte, el grup de TriasxBCN aconsegueix també que l’executiu avanci al màxim possible la precampanya i campanya de prevenció d’incendis forestals a la ciutat de Barcelona i que es constitueixi el Consell Escolar del Districte d’Horta-Guinardó i es convoqui una sessió ordinària abans del mes d’abril.

En el ple del districte d’Horta-Guinardó celebrat ahir dimecres, el grup de Trias per Barcelona, amb Arnau Vives com a conseller i portaveu, i els consellers Carme Cànovas, Lina Huélamo i Jordi Fibla, va aconseguir l’aprovació de les tres iniciatives que va presentar, una proposició i dos precs. El conseller portaveu Arnau Vives va presentar una proposició, transaccionada amb el govern, que acorda:

“1. Instar al govern municipal a reformular el planejament urbanístic de Torrent de Lligalbé per garantir que el projecte urbanístic que finalment es planifiqui respecti l’interior verd de l’illa dels edificis existents.

  1. Que el govern municipal convoqui una reunió en les pròximes setmanes amb el veïnat afectat per tal de treballar conjuntament una nova proposta de consens.”

Com va explicar el conseller Vives, el torrent de Lligalbé, espai comprès entre el carrer Lepant, Mas Casanovas i el carrer Padilla, està afectat per un projecte urbanístic que inclou la construcció d’habitatge privat i un espai verd. “Aquest projecte pot provocar la pèrdua de l’entrada de llum natural als edificis adjacents existents”, va advertir Vives, que també va recordar que “el govern municipal es va comprometre amb el veïnat que treballaria per trobar solucions a la problemàtica i que vetllaria perquè els habitatges previstos tampoc limitin l’entrada de llum natural als habitatges ja existents”.

Tots els grups, excepte Barcelona en Comú, van votar a favor de la iniciativa de Trias per Barcelona que comptava amb el vistiplau dels veïns de l’entorn afectats per aquest planejament urbanístic. Vives va agrair els suports i la transacció amb l’executiu, confiant que el govern convoqui la reunió perquè, “cal obrir un espai de diàleg amb els veïns que es veuen afectats per aquest projecte i fa massa anys que s’esperen. Cal treballar una proposta de consens”. 

Al ple d’ahir, el Govern municipal al districte d’Horta-Guinardó va acceptar un prec, defensat també per Arnau Vives, que demanava “que el govern municipal avanci al màxim possible la precampanya i campanya de prevenció d’incendis forestals a la ciutat de Barcelona i que aquesta campanya de prevenció d’incendis i les seves mesures es mantinguin en actiu fins a la finalització d’aquest període de sequera”.

Com va exposar el conseller, “la situació d’extrema sequera és preocupant”, sequera que en el cas de Barcelona “ha fet que la precipitació s’hagi vist reduïda a la meitat i les dades ens indiquen que aquesta situació no es revertirà pròximament”. Vives va alertar del risc d’incendi de la Serra de Collserola, “cal conscienciar la gent i prevenir riscos i per això demanem que s’avanci la campanya i que sigui contínua”.

L’executiu, després de transaccionar el text, va acceptar també un altre prec presentat en aquest cas pel conseller Jordi Fibla, que acorda: “Que en el període màxim de quinze es constitueixi el Consell Escolar del Districte d’Horta-Guinardó i es convoqui una sessió ordinària abans del mes d’abril”.

Fibla va explicar que el consell escolar del districte d’Horta-Guinardó no ha estat convocat durant el primer trimestre del curs 2023-2024, ni s’ha presentat l’informe d’inici de curs del districte. “Els grups municipals i centres educatius del districte no tenen coneixement de com s’ha acabat tancant la matrícula extraordinària del districte, no s’ha informat de l’estat i la gestió de les beques menjador i no s’ha convocat la taula de planificació de l’oferta educativa al districte d’Horta-Guinardó”, va advertir el conseller de TriasxBCN.  Per tot això, “demanem que es constitueixi i es convoqui durant el mes d’abril”, va exigir Fibla, que va agrair la transacció i l’acceptació per part de l’executiu.

 

Barcelona, 7 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt