Pactem amb el govern Collboni crear una Taula de Cultura Popular al districte de l’Eixample

Al Plenari del Consell de l’Eixample d’aquest mes de desembre, l’executiu del PSC accepta la proposició de Trias per Barcelona, i també un prec amb el que es compromet a trobar un local per Eixample Barcelona Ràdio en el termini de 6 mesos per tal que pugui realitzar la seva funció de servei públic de manera adequada i digna

El Grup Municipal de Trias per Barcelona a l’Eixample ha pactat amb el govern de Jaume Collboni crear una Taula de Cultura Popular al districte. Al Plenari del Consell de l’Eixample d’aquest mes de desembre, l’executiu del PSC accepta la proposició de Trias per Barcelona, i també un prec amb el que es compromet a trobar un local per Eixample Barcelona Ràdio en el termini de 6 mesos per tal que pugui realitzar la seva funció de servei públic de manera adequada i digne.

El grup de Trias per Barcelona a l’Eixample, integrat pel conseller portaveu Biel Figueras, i els consellers municipals Jaume Alcántara, Joan Cuch, Laia Domènech, Cristina Caballer, Emma Lecina, Andreu Ribera i Pol Serrano; va aconseguir en el transcurs del Plenari del districte celebrat ahir al vespre, que el govern acceptés dues de les tres iniciatives presentades pel grup, així com l’aprovació d’una declaració institucional.

La proposició, defensada pel conseller portaveu Biel Figueras, va ser aprovada amb els vots de Junts, PSC, ERC i Barcelona en Comú, i acorda: “Que des del govern del districte s’incrementi el suport a les entitats de cultura popular de l’Eixample treballant per:

  1. Crear una Taula de Cultura Popular al districte de l’Eixample on, conjuntament amb els grups polítics, hi puguin assistir totes les associacions de cultura popular del districte, que serveixi per protegir totes les festes dels nostres barris, tot reconeixent també la diversitat de cultures populars que conviuen a l’Eixample, així com per fer entrar la cultura popular dels nostres barris a les escoles del districte per donar-la a conèixer entre els infants de l’Eixample i també per facilitar dins del possible la tramitació burocràtica per dur a terme les seves activitats a l’aire lliure.
  2. Que en el marc d’aquesta taula es treballi per redactar un protocol festiu del districte de l’Eixample amb les entitats.
  3. Que paral·lelament s’impulsi un Pla de locals per a les entitats de cultura popular del districte per tal que, dins del possible, puguin gaudir d’espais adequats i dignes per desenvolupar les seves activitats”.

Figueras va explicar que el districte de l’Eixample “compta amb una important xarxa d’entitats de cultura popular que treballen per mantenir i difondre la cultura i les tradicions en diferents àmbits”, però que “encara no existeix un òrgan públic per debatre sobre les polítiques de cultura popular, ni existeix un protocol festiu i moltes de les entitats no gaudeixen d’espais adequats i dignes per dur a terme les seves activitats”.

De la seva banda, el conseller de TriasxBCN Andreu Parera va presentar un Prec, acceptat pel govern, que demanava: “Que el govern districte es comprometi a trobar un local per Eixample Barcelona Ràdio en el termini de 6 mesos per tal que pugui realitzar la seva funció de servei públic de manera adequada i digna”.

El conseller Parera va assenyalar que Eixample Barcelona Ràdio “és un exemple de servei públic de proximitat, ja que ofereix una programació de ràdio digital dedicada a l’Eixample”, i va destacar el seu paper rellevant dins el teixit comunicatiu “al ser de les poques ràdios de proximitat que emet en digital a l’Eixample i per a l’Eixample”. “Però”, va destacar el conseller de TriasxBCN, “actualment no té un local en condicions per realitzar i desplegar la seva programació”. Parera va agrair l’acceptació del prec.

L’executiu del PSC, per contra, es va negar a acceptar un altre prec de TriasxBCN que reclamava: “Que en el proper Plenari del districte de l’Eixample del mes de març es presenti un informe amb les dades delinqüencials i de queixes i denuncies per incivisme del 2023 al districte de l’Eixample, així com les solucions que es voldran aplicar en qüestions de seguretat i de civisme en el districte en aquest mandat per tal de rebaixar les preocupants dades delinqüencials i d’incivisme”.

La defensa de la iniciativa va anar a càrrec del conseller Pol Serrano, que va constatar que “en els darrers 4 anys, els fets delictius al districte de l’Eixample han anat en augment”. I es va referir a dades de l’Enquesta de Victimització 2022 de l’Ajuntament, de les que va destacar que el 80% de la gent que ha patit un delicte no el denuncia i que un de cada 4 ciutadans de l’Eixample han patit un delicte el darrer any. Segons el Baròmetre Municipal, la inseguretat és el segon problema de l’Eixample, amb un 18’8% que ho creu així, i la neteja i l’incivisme en són la primera amb un 20% de la ciutadania que ho creu.

Finalment, el Ple de l’Eixample va aprovar una Declaració institucional en reconeixement de les persones migrades i refugiades que ha impulsat el grup de TriasxBCN i que va comptar amb el suport també dels grups del PSC, ERC i Comuns.

Barcelona, 15 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt