A l’Eixample pactem amb el govern Collboni impulsar el comerç de proximitat amb la col·laboració de tots els eixos comercials

Al Plenari del Consell de l’Eixample d’aquest mes de març, l’executiu del PSC accepta la proposició de TriasxBCN que aposta per la creació d’una setmana del comerç de proximitat, però rebutja el Prec que li reclamava responsabilitats per les “escales de la vergonya” a les obres del tramvia

El Grup Municipal de Trias per Barcelona a l’Eixample ha pactat amb el govern de Jaume Collboni impulsar el comerç de proximitat amb la col·laboració de tots els eixos comercials del districte. Al Plenari del Consell de l’Eixample d’aquest mes de març, l’executiu del PSC ha acceptat la proposició de TriasxBCN, que aposta per la creació d’una setmana del comerç de proximitat; però ha rebutjat el Prec que li reclamava assumir responsabilitats per la construcció de les “escales de la vergonya” a les obres del tramvia, finalment rectificades.

El grup de Trias per Barcelona a l’Eixample, integrat pel conseller portaveu Biel Figueras, i els consellers municipals Jaume Alcántara, Joan Cuch, Laia Domènech, Cristina Caballer, Emma Lecina, Andreu Ribera i Pol Serrano, va aconseguir en el transcurs del Plenari del districte celebrat ahir al vespre, que el govern acceptés dues de les tres iniciatives presentades pel grup, així com l’aprovació d’una declaració institucional.

La proposició, defensada pel conseller portaveu Biel Figueras, va ser aprovada amb els vots de tots els grups, i acorda, després de dues transaccions de detall amb PP i BComú: “Impulsar el comerç de proximitat del  districte amb les següents mesures:

  • Treballar la creació d’una setmana del comerç de proximitat a l’Eixample amb la col·laboració de tots els Eixos i associacions comercials del districte que s’hauria de celebrar un cop l’any.
  • Donar suport a l’associacionisme comercial per dotar els eixos i associacions comercials dels recursos necessaris per promoure accions de dinamització del comerç a tots els barris del districte.
  • Dotar de més recursos l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Eixample.
  • Fer promoció econòmica a les zones en obres dels districte.
  • Desenvolupar un pla específic per promoure l’ocupació de locals buits a les zones més comercialment deprimides del districte.
  • Reclamar a la regidoria de comerç la creació de l’oficina de digitalització del comerç minorista aprovada en la Comissió d’Economia del mes de desembre.”

Figueras va explicar que “el comerç de proximitat és un element bàsic per a la generació de riquesa i de llocs de treball a la ciutat així com de creació de teixit de barri”, i va destacar que “hi ha certes zones de l’Eixample comercialment deprimides, que han patit obres de llarga durada que han afectat al comerç de l’entorn”. “Al districte hi ha un ric sistema d’Eixos i associacions de comerç; i l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Eixample ha dut a terme una feina important i positiva en favor del comerç del districte”, va assenyalar Figueras, que també va remarcar que “cal seguir impulsant el comerç de proximitat amb la col·laboració de tots els eixos comercials, donar suport i recursos per promoure accions de dinamització, entre altres accions”.

El conseller Joan Cuch va presentar un prec que reclamava: “Que des del districte, i en el marc de les obres del tramvia en el sector Castillejos–Diagonal,  s’exigeixi als departaments corresponents que es facin modificacions consistents en la creació d’una rampa a Castillejos–Diagonal en el cantó Llobregat-Mar, la suavització del pendent del cantó Besòs–Mar del mateix encreuament, i que a la parada de busos de Castillejos amb Consell de Cent també s’hi aturin els autobusos que ara mateix es desvien de Gran Via, tot guanyant una parada al barri. I que també es dugui a terme una investigació de com ha pogut ocórrer aquesta diferència entre els plànols i la realitat per a depurar responsabilitat i assegurar que no torni a passar en un futur”.

“Els veïns s’han trobat que el desnivell de Castillejos al seu pas per la Diagonal ha augmentant, trobant-se amb que per creuar la Diagonal en aquest punt han de salvar un mur de gairebé tres metres a través d’unes escales amb massa inclinació, tot dificultant la circulació de vianants en el barri, especialment dels que tenen mobilitat més reduïda”, va criticar el conseller Cuch, lamentant que el govern no acceptés el prec perquè li exigia depurar responsabilitats d’avant uns greus errors que finalment han reconegut i s’han avingut a rectificar.

De la seva banda, el conseller de TriasxBCN Pol Serrano va presentar un segon prec que reclamava “al govern del districte que:

  1. es realitzin els tràmits necessaris per dotar el PAE de l’Eixample dels recursos suficients per reduir el temps d’espera i millorar la seva eficiència
  2. en un període de 4 mesos es presenti un informe al plenari del districte que exposi els canvis realitzats i aporti els principals indicadors que permetin valorar aquests canvis.”

El conseller Serrano va assenyalar que “la pobresa energètica continua sent un problema per a la ciutat de Barcelona i per a l’Eixample”. Fa set anys que el govern municipal va iniciar el servei de punts d’assessorament energètic (PAE), “que mostren seriosos problemes de funcionament que no permeten donar un servei adequat als ciutadans”. El govern en aquest cas, va acceptar el prec.

Finalment, el Ple de l’Eixample va aprovar una Declaració institucional, pactada entre tots els grups municipals, en motiu del Dia Internacional de les Dones.

Barcelona, 8 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt