Acordem amb el govern Collboni a Sants- Montjuïc reprendre el projecte de rehabilitació de Can Climent per ubicar-hi un espai per associacions de cultura popular

Al Plenari del Consell de Sants-Montjuïc, l’executiu municipal accepta també dos precs del grup de TriasxBCN per donar resposta a les peticions del veïnat del carrer Mossèn Amadeu Oller, i sobre les gestions per desenvolupar el pla urbanístic del carrer Juan de Sada

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ al districte de Sants-Montjuïc ha acordat amb el govern de Jaume Collboni reprendre el projecte de rehabilitació de Can Climent per ubicar-hi un espai per associacions de cultura popular. Al Plenari del Consell de Sants-Montjuïc, l’executiu municipal ha acceptat també dos precs del grup de TriasxBCN, un per donar resposta a les peticions del veïnat del carrer Mossèn Amadeu Oller, i l’altre sobre les gestions per desenvolupar el pla urbanístic del carrer Juan de Sada.

El grup de Trias per Barcelona a Sants-Montjuïc, de la mà de la seva consellera-portaveu, Georgina Lázaro, i els consellers Jofre Mont, Laura Cuadrado i Albert Torelló, va aconseguir al Ple del districte d’aquest mes de març i que es va celebrar ahir dijous, que el Govern municipal acceptés les 3  iniciatives presentades pel grup. La consellera portaveu Georgina Lázaro va defensar una proposició, aprovada amb el suport de tots els grups, menys l’abstenció de Vox, que acorda:

  1. “Reprendre els treballs fets fins ara, d’acord amb els estudis previs de programació realitzats per l’Ajuntament el 2022, per tal que Can Climent, amb la seva rehabilitació i construcció d’un edifici annex, esdevingui un nou equipament del barri on hi tinguin cabuda diferents associacions de cultura popular, en una zona on falten equipaments d’ús social i veïnal. Aquest espai ha de permetre solucionar la manca d’espais de reunió, d’assaig i d’emmagatzematge que pateixen diverses associacions del costat nord del barri de Sants.
  2. Incloure el projecte de remodelació de Can Climent al Pla d’inversions Municipals i al Pla d’Actuació de Districte, per tal que en aquesta legislatura es puguin presentar a licitació el concurs del projecte d’arquitectura i el d’edificació. I, posteriorment, començar les obres en un futur proper tot seguint el projecte treballat conjuntament amb tots els agents que han intervingut fins al moment.
  3. Crear un grup de treball mixt entre polítics, tècnics i representants de les associacions que en seran usuàries. Les trobades seran mensuals, amb l’objectiu de concretar el projecte i fer-ne un seguiment acurat.

Com va explicar la consellera Lázaro, des de l’any 2018 la nau de l’antiga fàbrica dels germans Climent, inaugurada l’any 1925 i situada al carrer dels Comtes de Bell-Lloc 68, és cedida en precari als Castellers de Sants. A partir de febrer del 2022, es va concedir als Castellers de Sants l’ús privatiu de l’espai, recentment s’hi ha fet algun petit condicionament per fer-ne un ús com a local social, però encara hi ha diferents patologies que requereixen una intervenció per mantenir en bon estat l’antiga fàbrica catalogada.

Aquest local de Can Climent permet als Castellers de Sants, amb 550 membres en actiu, reunir el gran gruix de la colla després dels assajos i durant les celebracions. Can Climent també és utilitzat per poder acollir conferències temàtiques, jornades i activitats de socialització, tant internes com d’altres obertes al barri i/o compartides amb d’altres entitats.

Al mateix local hi ha un espai específic per poder emmagatzemar material de gran volum com: un petit escenari, l’equip de so, taules i cadires, que sovint és cedit desinteressadament a d’altres entitats del; i el mateix espai de Can Climent es cedeix a altres entitats quan no disposen d’un espai prou ampli per poder-se trobar. La intenció dels Castellers de Sants és poder fer que Can Climent sigui un espai dedicat a la cultura popular i, a la vegada, obert al barri; es vol que sigui un espai ple de vida i compartit amb d’altres entitats. Durant l’any 2020, la Colla va presentar el projecte als pressupostos participatius de la ciutat de Barcelona, però al concloure la votació no va ser un dels projectes seleccionats.

“Volem que Can Climent esdevingui un nou equipament del barri on hi tinguin cabuda diferents associacions de cultura popular, en una zona on falten equipaments d’ús social i veïnal”, va dir Lázaro, tot agraint el suport dels grups.

De la seva part, la consellera de TriasxBCN Laura Cuadrado va presentar un prec, que acordava: “Sol·licitar que el govern municipal exposi les mesures concretes previstes per abordar les preocupacions del veïnat del carrer Mossèn Amadeu Oller i en cas d’existir, també demanem informació sobre qualsevol alternativa o proposta considerada que pugui afectar el pla urbanístic i l’endarreriment d’obres”.

Els veïns del carrer Mossèn Amadeu Oller reclamen una revisió del pla urbanístic per reubicar l’edifici previst a la vorera oposada dels blocs 34-36-38, i que implica la pèrdua de tres metres de vorera de carrer i d’una zona enjardinada. “L’inici d’obres del nou edifici està previst per aquest any 2024, demanem conèixer les accions plantejades pel govern del Districte per alleujar el malestar dels veïns, respectar el patrimoni local i la qualitat de vida dels residents”, va reclamar Cuadrado, tot agraint l’acceptació del prec per part del govern.

Finalment, el conseller Jofre Mont va presentar un prec, que l’executiu també va acceptar, que reclamava: “Que se’ns informi de la situació en què es troba la Modificació del PGM del carrer Juan de Sada i el seu entorn, de quin és el capteniment del govern en relació a la mateixa i de quines han estat les gestions que s’han desenvolupat durant el present mandat amb els veïns i la resta d’agents implicats per a la seva execució o modificació”.

“La MPGM del carrer Juan de Sada i el seu entorn és un element central en la transformació urbanística del barri de Sants-Badal, però no s’ha executat i els àmbits afectats s’han anat degradant”, va dir el conseller Mont. “Volem informació i que s’informi als veïns”, va reclamar.

 

Barcelona, 8 de març de 2024

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt