Aconseguim que el govern Collboni convoqui una reunió per informar del canvi de model de la UE de garantia alimentària

El grup de TriasxBCN presenta un altre prec, adreçat a l’alcalde, per demanar-li lideratge de la capitalitat mediterrània de Barcelona

En el darrer plenari de l’any del Consell Municipal, el Grup Municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit que el govern de Jaume Collboni li accepti un Prec i convoqui una reunió per informar del canvi de model de garantia alimentària a la UE que es farà efectiu el proper 1 de gener del 2024. El grup de TriasxBCN ha presentat un altre Prec, adreçat directament a l’alcalde, per demanar-li lideratge de la capitalitat mediterrània de Barcelona.

La portaveu adjunta del grup de TriasxBCN, Neus Munté, ha presentat un prec, que ha estat transaccionat amb l’executiu, que reclama: “Que el govern municipal convoqui una reunió de manera imminent, i abans de finalitzar la primera setmana de l’any 2024, per tal d’informar als grups municipals, sobre el pla de xoc que durà a terme davant el canvi de model de garantia alimentària que es farà efectiu el proper 1 de gener del 2024, i de les gestions que ha realitzat davant el govern de l’Estat i el govern de Catalunya en relació a aquest tema”.

Neus Munté ha explicat que el proper dia 1 de gener de 2024 es farà efectiu el canvi en el sistema europeu d’ajuts d’alimentació a les persones més vulnerables, que implica que la Unió Europea deixarà de proveir aliments en espècies, com s’ha anat fent fins ara, per passar a implantar les targetes moneder, que permetran comprar directament a establiments alimentaris.

“El sistema de targetes moneder és positiu, es va iniciar amb Xavier Trias d’alcalde, però planteja dubtes i incerteses a les entitats socials, que alerten que amb el canvi de model es podia deixar el 90% de les famílies usuàries desateses i comportar el tancament de nombroses entitats”, ha exposat Neus Munté.

“S’han generat molts dubtes, demanem una reunió per posar negre sobre blanc sobre preguntes que es plantegen”, ha dit Munté, que ha agraït que el govern hagi proposat una transacció i poder fer la reunió la primera setmana del mes de gener, “acceptem perquè l’important és poder seure i informar dels canvis a què s’enfronten aquestes entitats”. 

La regidora Victòria Alsina, de la seva banda, ha presentat un altre prec, adreçat a l’alcalde Collboni, en que li ha reclamat: “que exerceixi el lideratge de la capitalitat mediterrània de Barcelona fomentant les relacions amb les principals institucions internacionals i especialitzades en la Mediterrània, així com amb la resta d’actors públics i privats, per tal d’impulsar projectes i solucions conjuntes a través d’una aliança més forta i entre iguals a banda i banda del Mediterrani”.

Alsina ha afirmat que “Europa i la Mediterrània és l’ancoratge del nostre país, i de la nostra ciutat, de la de la seva política exterior”. Barcelona ha tingut un paper destacat en l’impuls del Procés de Barcelona (1995), predecessor de l’actual Unió per la Mediterrània (UpM) que es va constituir el 2008 i que té per objectiu reforçar la cooperació i el diàleg entre la Unió Europea i els països de la conca mediterrània. Barcelona és la seu del Secretariat Permanent de l’UpM.  El passat 27 i 28 de novembre es va celebrar el vuitè Fòrum Regional de la Unió per la Mediterrània (UpM), a la ciutat de Barcelona, amb la participació i representació dels 43 Estats membres de la UpM.

En unes declaracions de fa unes setmanes, l’alcalde Collboni va oferir Barcelona “com a base per un nou acord de pau a Israel, però dies després trencava relacions amb una de les parts, autodescartant Barcelona per exercir aquest lideratge”, ha dit Alsina.

“Els països de la Mediterrània són els nostres socis naturals, per proximitat. Èr llaços culturals, socials i econòmics. Com va afirmar, fa uns anys, el Ministre Moratinos ‘Necessitem més Barcelona, que significa més Mediterrani’. Cal lideratge al servei del nostre país, Catalunya, perquè Barcelona té la capacitat de trencar barreres polítiques i anar més enllà. No subestimeu el rol de l’Alcalde de Barcelona, i aprofiti cada ocasió”.

Barcelona, 22 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt