Forcem un ple extraordinari a Les Corts per iniciar els estudis per al cobriment de la Ronda del Mig entre Mejía Lequerica i Prat de la Riba

La regidora Francina Vila demana al Govern Collboni que aquest projecte entri en l’agenda d’aquest mandat i que creï una comissió de seguiment amb el veïnat de l’entorn

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ forçarà un Ple extraordinari del Consell de Districte de les Corts per acordar iniciar els estudis de viabilitat per al cobriment pendent de la Ronda del Mig entre Mejía Lequerica i Prat de la Riba. La regidora de TriasxBCN adscrita a Les Corts, Francina Vila, reclama al Govern de Jaume Collboni que aquest projecte entri en l’agenda d’aquest mandat i que creï una comissió de seguiment amb el veïnat de l’entorn.

La cobertura dels trams de la Ronda del Mig al seu pas pels districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts ja realitzada des de fa anys ha suposat un veritable canvi i millora en la vida dels veïns i les veïnes d’aquests entorns, i ha generat eixos cívics vertebradors de relació i comunicació entre els barris adjacents trencant l’anterior barrera urbana que suposava aquesta via.

Però a Les Corts queda pendent un tram sense cobrir de la Ronda que suposa una important barrera física al districte. Es tracta del comprès entre el carrer Mejía Lequerica i la Plaça Prat de la Riba, per sota i per sobre de l’avinguda Diagonal. En aquest tram hi ha moments que hi arriben a coincidir fins a onze carrils de circulació; o voreres de menys de tres metres al costat d’una calçada de tres carrils de circulació, sense vegetació ni mobiliari urbà. Tot i que no  es disposa de dades concretes i específiques sobre qualitat acústica i ambiental, és clara l’afectació que suposa la Ronda del Mig en termes de soroll, contaminació, mobilitat i qualitat de vida als veïns del tram Mejía Lequerica i fins a la Plaça Prat de la Riba.

La regidora de TriasxBCN adscrita a Les Corts, Francina Vila, alerta que “la Ronda del Mig al seu pas per Les Corts és una fractura oberta que divideix els barris, una zona de molt trànsit”. “Des de Trias per Barcelona – Junts per Catalunya ens sumem a la reivindicació dels veïns, i per això demanem que es comenci a treballar en l’estudi del seu cobriment”, exposa la regidora, que ressalta que “aquest espai podria ser un lloc de trobada, verd i pacificat que beneficiaria a tot l’entorn”

“Sabem que és una obra complicada, complexa, que pot durar molt de temps, però hem de començar a caminar. Demanem al govern municipal que aquest projecte entri en la seva agenda i que comencem a fer els estudis previs per estudiar la viabilitat del projecte”, declara Francina Vila, que creu que “d’aquesta manera  es podria començar a treballar amb els veïns el futur d’una solució”. “Demanem també que es creï una Comissió de seguiment amb els veïns i veïnes per poder fer seguiment de les solucions que es poden trobar pel mateix cobriment, i per a la millora dels entorns de la Ronda del mig al seu pas pel districte de les Corts”, assenyala Vila.

És per aquest motiu, que el grup de TriasxBCN, el majoritari al districte, de la mà dels seus 6 consellers municipals, ha sol·licitat la celebració d’un Consell Plenari Extraordinari de Les Corts per debatre i aprovar, si s’escau, una proposició que reclama “instar al Govern Municipal a:

  • Iniciar, en aquest any 2024, els estudis de viabilitat en termes tècnics i econòmics de la cobertura de la Ronda del Mig en el seu tram entre el carrer de Mejía Lequerica i la plaça de Prat de la Riba. A tal efecte, s’inclourà una partida en els Pressupostos d’enguany.
  • Crear una Comissió de Seguiment d’aquest projecte amb presència d’entitats veïnals i partits polítics.
  • Instal·lar mesuradors de contaminació acústica i atmosfèrica en el tram de la Ronda del Mig comprès entre el C/ Mejía Lequerica i Pl. Prat de la Riba.”

El ple extraordinari s’ha de celebrar en el transcurs dels pròxims 15 dies.

 

Barcelona, 9 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt