Forcem un ple extraordinari a l’Eixample per acordar en 6 mesos un espai definitiu per l’Escola Entença

El regidor Joan Rodríguez demana al Govern Collboni celeritat a trobar una solució abans de l’inici del curs vinent per donar continuïtat i solidesa al projecte educatiu i seguretat a les famílies d’un centre que es manté en barracons des de fa 8 anys

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ forçarà un Ple extraordinari del Consell de Districte de l’Eixample per acordar en 6 mesos un espai definitiu per l’Escola Entença que avui s’aixeca en barracots al recinte de l’antiga presó Model. El regidor de TriasxBCN adscrit a l’Eixample, Joan Rodríguez, reclama al Govern de Jaume Collboni celeritat a trobar una solució per l’escola abans de l’inici del curs vinent per donar continuïtat i solidesa al projecte educatiu i seguretat a les famílies d’aquest centre que es manté en un espai provisional des de fa 8 anys.

La història de l’Escola Entença està carregada d’incidències, improvisacions, canvis de projecte i prioritats. L’any 2016 es va crear aquest centre del barri de l’Esquerra de l’Eixample, i de forma provisional es va instal·lar en uns barracots al recinte de l’Escola Industrial, a l’espera que es pogués ubicar definitivament en els terrenys de la presó Model. No obstant, el 2017 es va canviar el projecte inicial, i es va proposar dur l’escola a l’edifici municipal que s’aixeca en la confluència dels carrers Londres i Villarroel; cosa que no va acabar succeint.

Entre els anys 2017 i 2020 es van anar proposant nous terrenys o adreces on instal·lar l’Escola Entença, com per exemple els jardins de Marcos Redondo (Av. Sarrià amb el carrer Buenos Aires) o l’interior d’illa de Paula Montal (al carrer Viladomat, 149). Però finalment els barracots de l’escola s’acaben traslladant l’any 2021 al recinte de la presó Model, però advertint que era un trasllat provisional i compartint l’espai amb la també aleshores creada recentment Escola Xirinacs.

El 15 de setembre de 2022, l’administració educativa acorda que l’escola que es quedarà al recinte de la Model serà l’Escola Xirinacs, i no pas l’Escola Entença, tal i com s’havia previst en el moment de la seva creació, com ho posa de manifest el mateix nom del centre. El regidor de TriasxBCN adscrit a l’Eixample, i president del Consell del Districte, Joan Rodríguez, alerta que “des que es va prendre i anunciar aquesta decisió, ja fa més d’un any i mig, no s’ha trobat un espai definitiu per a l’Escola Entença, un centre educatiu que ja aporta vuit anys en estat de provisionalitat”.

“Des de Trias per Barcelona creiem que és absolutament una urgència poder trobar una solució abans de l’inici del pròxim curs escolar, per tal de donar continuïtat i solidesa al projecte educatiu de l’Escola Entença i per donar seguretat a les famílies dels seus alumnes”, ha dit Joan Rodríguez.

És per aquest motiu, que el grup de TriasxBCN, el majoritari al districte, de la mà dels seus 8 consellers municipals, ha sol·licitat la celebració d’un Consell Plenari Extraordinari de l’Eixample per debatre i aprovar, si s’escau, una proposició que reclama:

“Que el Govern del districte, en col·laboració amb la regidoria d’Educació, el consorci d’Educació de Barcelona i  amb la direcció de l’Escola Entença i l’AFI de l’Escola Entença, trobi una solució a la ubicació definitiva de l’Escola Entença en el termini de sis mesos des de l’aprovació d’aquesta proposició.”.

El ple extraordinari s’ha de celebrar en el transcurs dels pròxims 15 dies.

 

Barcelona, 1 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt