Pla econòmic per a la muntanya de Montjuïc aprofitant el centenari de l’Exposició de 1929 per impulsar la seva transformació

A la Comissió d’Economia i Hisenda, la regidora Victòria Alsina afirma que és el moment de liderar la transformació de la muntanya de Montjuïc a través d’una col·laboració publico privada i implicant els agents econòmics

El Grup Municipal de Trias per Barcelona acorda amb el govern crear un pla econòmic per a la muntanya de Montjuïc aprofitant el centenari de l’Exposició de 1929 per impulsar la seva transformació. A la Comissió d’Economia i Hisenda, la regidora Victòria Alsina afirma que és el moment de liderar la transformació de la muntanya de Montjuïc a través d’una col·laboració publico privada i implicant els agents econòmics.

A la Comissió d’Economia i Hisenda, la regidora Victòria Alsina ha presentat una proposició, que ha estat transaccionada amb el govern i aprovada per unanimitat, que estableix:

“Instar el govern municipal a elaborar de forma participada, tant amb els principals agents econòmics de la ciutat com amb tots els grups municipals, un Pla econòmic per la muntanya de Montjuïc així com el model de finançament d’aquest pla, i que aquest contempli les prioritats i el model econòmic que la ciutat de Barcelona vol liderar i desenvolupar.

Aquest pla de finançament cal que contempli, com a mínim, tres línies d’actuació:

– Consolidar un pla econòmic per a tota la muntanya de Montjuïc així com pels barris del voltant de la muntanya.

– Declarar el centenari de l’Exposició Internacional de 1929 com esdeveniment excepcional d’interès públic obtenint els beneficis fiscals associats a aquesta declaració.

– Consignar, si s’escau, una dotació pressupostària per garantir que els pressupostos contemplin les partides de despesa per afrontar el projecte”.

Alsina ha explicat que la proposició sobre l’espai de la Fira de Barcelona a Montjuïc, el seu futur, i el del conjunt de la muntanya, “és una oportunitat que té la ciutat sobre la taula”.

La regidora ha explicat que Fira de Barcelona és un gran equipament, té una important repercussió econòmica sobre la ciutat, creant un impacte de 4.700 milions d’euros l’any i generant més de 35.000 llocs de treball. La Fira també impulsa sinergies entre empreses, fomenta la innovació i posiciona la marca Barcelona al món

L’Exposició Internacional de 1929 Barcelona va impulsar la transformació urbanística de la muntanya de Montjuïc i va permetre donar a conèixer la indústria catalana que en aquell moment estava realitzant grans avenços tecnològics. Amb motiu del centenari de l’Exposició Internacional de 1929 s’ha constituït una Comissió encarregada d’impulsar un programa d’actes i iniciatives de commemoració de la fita que contribueixin a renovar el seu esperit innovador i transformador.

“L’Exposició de 1929 va servir per transformar la muntanya, ara, amb la commemoració del centenari, es presenta com una possibilitat per transformar l’espai firal, l’únic que queda al centre de Barcelona, i la resta de la muntanya de Montjuïc, amb altres projectes, com són la muntanya dels museus i la muntanya dels esports. És una gran oportunitat per transformar la muntanya i que esdevingui un parc urbà que es vertebri amb els barris de l’entorn”. Alsina ha demanat anar més enllà del que és la Fira i de la comissió creada pel centenari, ens cal col·laboració públic privada amb agents econòmics”.

Tots els grups han donat suport a la iniciativa, Alsina ha afegit “hi ha un gran acord que Montjuïc no pot esperar massa més, és el moment de liderar-ho. Serà un projecte de dos mandats, que costarà molts diners; al govern d’ara li toca planificar, al pròxim govern li tocarà executar”.

 

Barcelona, 17 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt