Impulsem un Pla d’Acció per l’adjudicació de les parades tancades del Mercat de la Boqueria

El grup municipal TriasxBCN aconsegueix també que el Govern municipal accepti un altre prec que reclama que l’executiu del PSC es torni a incorporar a l’organització del saló de moda 080 Barcelona Fashion

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit que el govern de l’Alcalde Jaume Collboni accepti activar urgentment un Pla d’Acció per l’adjudicació de les parades tancades del Mercat de la Boqueria. El grup municipal de TriasxBCN ha vist també com l’executiu del PSC ha acceptat un altre prec que reclama que el govern es torni a incorporar en l’organització del saló de moda 080 Barcelona Fashion.

A la Comissió d’Economia i Hisenda, celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament,  el grup de Trias per Barcelona ha presentat dos precs, ambdós defensats per la regidora Joana Ortega. El primer reclamava: “Que el govern activi urgentment un Pla d’Acció per l’adjudicació de les parades tancades del Mercat de la Boqueria, i ens informi de quines gestions s’han fets amb els comerciants interessats en instal·lar-se en el Mercat de la Boqueria i perquè estan trigant tants anys a trobar una solució”.

“És un prec per donar suport a la xarxa de mercats de la nostra ciutat, clau pel desenvolupament econòmic i social dels nostres barris, però ens preocupa el nombre de parades tancades dels mercats, un fet del que no se’n lliura ni el mercat insígnia de la nostra ciutat, la Boqueria”, ha ressaltat Ortega.

Com ha explicat la regidora de TriasxBCN, el mercat de la Boqueria, el mercat amb més parades de la xarxa de mercats municipals de  Barcelona, en aquest moment té més del 10% de parades tancades, “amb el perjudici que això significa pels venedors del costat de la parada buida i pel mercat en general. I a més algunes parades tancades estan en llocs estratègics, com les parades tancades de l’accés de la plaça de la Gardunya”. “El fet que hi hagi parades tancades també suposa un perjudici econòmic per l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, que deixa d’ingressar les quotes de les parades tancades”, ha insistit.

La Junta del Mercat té constància que hi ha comerciants interessats en instal·lar-se al mercat de la Boqueria, per tot això, ha afegit Ortega, “demanem que s’activi aquest pla urgentment”.

El govern ha acceptat el prec, i Ortega ha afegit “ho agraïm i demanaria agilitzar al màxim perquè hi ha persones interessades en algunes de les parades”.

En el segon prec, defensat també per Joana Ortega, Trias per Barcelona reclamava: “Instem el govern municipal a tornar-se a incorporar en l’organització del 080 Barcelona Fashion, com ja havia estat en el passat, i per tant col·laborar en el seu finançament, per tal de sumar esforços per convertir Barcelona en un referent mundial de la Moda i el Disseny d’avantguarda, i en un centre Internacional de diàleg i promoció entre creadors, creadores i la indústria de la moda”.

Com ha exposat la regidora de TriasxBCN, del 24 al 27 d’octubre el recinte Modernista de Sant Pau va ser l’escenari de les presentacions i activitats del 080 Barcelona Fashion, una aposta pel sector de la moda a Catalunya, tant en l’àmbit nacional com internacional, a través de la innovació i la creativitat i és un espai de diàleg i promoció entre creadors, creadores i indústria de la moda.

“La moda és un dels agents econòmics que contribueix a posicionar el valor de la marca d’una ciutat. Volem que Barcelona sigui un referent en la moda a nivell mundial”, ha dit Joan Ortega. La regidora ha remarcat que l’esdeveniment està impulsat per la Generalitat de Catalunya, “però el govern de la ciutat de Barcelona no és ni col·laborador ni patrocinador del 080 Barcelona Fashion, com ho havia estat anys enrere. Reclamem que s’hi tornin a implicar”. L’executiu ha acceptat el prec i Ortega ha afegit “li agreixo jo, i li agraeix la ciutat i el sector de la moda”.  

 

 

Barcelona, 13 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt