Montbau s’inclourà a la propera convocatòria del Pla de Barris

Al Plenari del Consell del districte, el grup de TriasxBCN aconsegueix que s’aprovi per unanimitat una proposició que obliga l’executiu municipal a executar una campanya de difusió entre les persones sense llar dels recursos que l’Ajuntament posa a la seva disposició, i acorda amb el PSC elaborar un estudi de la il·luminació als barris del districte

 El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Horta-Guinardó ha forçat el governdel PSC a incloure Montbau a la propera convocatòria del Pla de Barris. Al Plenari del Consell del districte, el grup de TriasxBCN ha aconseguit que s’aprovi per unanimitat una proposició que obliga l’executiu municipal a executar una campanya de difusió entre les persones sense llar dels recursos que l’Ajuntament posa a la seva disposició, i també ha acordat amb el PSC elaborar un estudi de la il·luminació als barris del districte.

En el ple del districte d’Horta-Guinardó celebrat ahir dilluns, el grup de Trias per Barcelona, amb Arnau Vives com a conseller i portaveu, i els consellers Carme Cànovas, Lina Huélamo i Jordi Fibla, va aconseguir l’aprovació de les tres iniciatives que va presentar, una proposició i dos precs. La consellera Carme Cànovas va presentar una proposició, que acordava: “Instar al govern municipal del Districte d’Horta-Guinardó a executar una campanya de difusió entre les persones sensellar dels recursos que l’Ajuntament de Barcelona posa a la seva disposició per tal de poder ser ajudades, i a presentar al Consell Plenari del mes de març de 2024, un informe amb les actuacions realitzades per reduir als assentaments de persones sensellar, així com de les accions de suport i atenció a aquestes persones dutes a terme per part de l’Ajuntament al districte d’Horta-Guinardó”.

Cànovas va explicar que a Horta-Guinardó hi ha assentaments de persones en situació de sensellarisme, i a l’entorn del barri de la Vall d’Hebron, cada cop més, hi ha persones en situació de vulnerabilitat en assentaments. “Amb l’arribada de l’hivern i el fred, la situació d’aquestes persones suposa cada cop un risc més gran per la seva salut”, va assegurar, tot reclamant aquesta campanya “per tal que les persones coneguin els recursos que hi ha a la seva disposició i que els poden ajudar”.

La proposició es va transaccionar amb el govern i es va acordar que l’informe es presentarà a la Comissió Consultiva de Drets Socials del districte. La iniciativa va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals.

Al ple d’ahir, el Govern municipal també va acceptar un prec, defensat pel conseller Arnau Vives, que demanava “Que en un període inferior als 3 mesos, el govern municipal elabori un estudi de la il·luminació als barris del districte d’Horta-Guinardó, en el que s’inclogui les mesures a desenvolupar al llarg d’aquest mandat, per millorar la situació de manca d’il·luminació”.

Com va destacar el conseller Vives, “una il·luminació intel·ligent dels carrers, places i parcs millora la seguretat, l’eficiència energètica, s’afavoreix una gestió més eficient i també hi ha una major adequació a la normativa vigent, tot adequant aquest servei a les necessitats de les persones”. També va afegir que, en els darrers anys, el progressiu tancament de baixos comercials ha provocat un enfosquiment generalitzat dels carrers, places i parcs del districte.

El conseller Arnau Vives va exposar que “les darreres accions de renovació de l’enllumenat han estat fetes, en molts casos, amb llum de poca intensitat i tonalitat ataronjada, incomplint així amb els objectius del pla director”. Vives va agrair l’acceptació del prec perquè “la manca d’il·luminació provoca sensació d’inseguretat”.

Carme Cànovas va defensar la tercera iniciativa, en aquest cas un prec que l’executiu també va acceptar, que acordava: “Demanar al govern del Districte que es comprometi a executar durant el mandat 2023-27, un Pla de Barris pel Barri de Montbau adreçat a reduir les desigualtats i a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri”. Com va exposar Cànovas, “el barri de Montbau no ha tingut Pla de Barris en les últimes legislatures, malgrat el compromís dels equips de govern d’impulsar-lo”. “Degut a la manca de manteniment i abandonament dels espais públics del barri per part de l’Ajuntament de Barcelona, el barri de Montbau necessita executar un conjunt d’inversions adreçades a la millora dels espais urbans, espais verds, elements urbans, i a millorar l’accessibilitat al barri”, va insistir la consellera de Trias per Barcelona. Carme Cànovas va agrair que l’executi aprovés el prec i va afegir que l’execució del Pla de barris “comportarà la reducció de les desigualtats al barri de Montbau”.

Barcelona, 19 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt