Arrenquem al govern Collboni el compromís de presentar un pla definitiu per fer de Barcelona una ciutat jugable inclusiva

La portaveu adjunta de TriasxBCN, Neus Munté, que ha defensat la proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, lamenta que en el mandat passat es generessin expectatives no complertes a les famílies amb infants amb discapacitat

L’ajuntament, mentre no completi el pla que garanteixi a tota la ciutat  zones de joc accessible i inclusius, garanteix que des de l’estiu de 2024 i en un termini no superior a 90 dies, instal·larà un element de joc adaptat proper al domicili de les famílies amb infants amb discapacitat que ho sol·licitin

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha arencat avui al govern de Jaume Collboni el compromís de presentar ara ja un pla definitiu per fer de Barcelona una ciutat jugable inclusiva, que inclogui el calendari, pressupost i accions prioritàries. La portaveu adjunta del grup de TriasxBCN, Neus Munté, que ha defensat la proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports d’aquest matí, ha lamentat que en el mandat passat es generessin expectatives no complertes a les famílies amb infants amb discapacitat.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el grup de TriasxBCN ha presentat una proposició, transaccionada amb el govern i que ha esta aprovada per unanimitat, que acorda:

“Que abans de finalitzar el mes de gener el Govern presenti públicament un pla per a fer de Barcelona una ciutat jugable inclusiva que inclogui el calendari d’execució, el pressupost destinat i les següents accions prioritàries:

  • Com a urgent i prioritària abans de la presentació del pla, la publicació, de la llista de parcs infantils de la ciutat de Barcelona, que són accessibles i inclusius a la pàgina de l’Institut de persones amb discapacitat, tot especificant el nivell d’accessibilitat, per tal que les famílies puguin consultar i decidir l’opció que els va millor pels seus infants.
  • Una calendarització dels espais de joc de cada districte que seran 100% accessibles i inclusius en aquest mandat, tant pel que fa a les estructures de joc com per l’accés.
  • Elaboració i aprovació d’un protocol per garantir que, mentre arribi el moment que tots els infants amb discapacitat de la nostra ciutat tinguin una zona de joc accessible i inclusiva propera al seu domicili, en el cas de que una família sol·liciti un element de joc adaptat a una zona de jocs infantils propera al seu domicili, en un termini no superior a 90 dies l’Ajuntament instal.li aquest element de joc, per garantir el dret a l’oci i al joc dels infants amb discapacitat de la nostra ciutat, aquest protocol haurà de posar-se en actiu abans de l’estiu de l’any 2024.”

Munté ha exposat que aquesta demanda de parcs i elements de joc inclusius, no és nova. “En el mandat anterior, el nostre grup i d’altres, vam presentar nombroses iniciatives, en que demanàvem qüestions bàsiques relacionades amb els parcs i els jocs inclusius. Totes van ser aprovades, generalment per unanimitat, però no s’han executat i ho lamentem molt ,perquè s’han generat expectatives que no s’han complert”, ha explicat.

La regidora ha assegurat que es tracta d’una “demanda real de les famílies amb infants amb discapacitat que reclamen que els seus fills, com tots els infants, tinguin el dret al joc amb igualtat de condicions”. També ha destacat que no n’hi ha prou amb l’accessibilitat dels parcs, “cal que els elements de joc siguin inclusius i no en parcs guetos, sinó compartit amb altres nens”.

Neus Munté ha explicat que s’ha acceptat una transacció del govern i s’amplia a 90 dies el termini d’elaboració i aprovació d’un protocol per garantir que en el cas de que una família sol·liciti un element de joc adaptat a una zona de jocs infantils propera al seu domicili, l’Ajuntament instal.li aquest element de joc. “Preferim ampliar el termini i que es compleixi. Tots volem que Barcelona sigui una ciutat el màxim d’inclusiva, jugable i amable per a tothom, també pels nens i nenes amb alguna discapacitat”, i ha afegit que s’hauran de posar d’acord diferents àrees de l’ajuntament per fer-ho possible en un termini raonable”, ha afegit.

Tots els grups han expressat el seu suport a la iniciativa; Munté ha agraït aquesta unanimitat i ha afegit “estem delerosos que sigui una realitat, serem exigents amb el seu compliment i estarem a sobre dels terminis”.

 

Barcelona, 12 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt