Acordem amb el govern Collboni l’elaboració d’un nou Pla d’abordatge del fenomen del sensellarisme

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, la regidora Titon Lailla, reclama mesures d’alt impacte i intensives per afrontar un tema que va en augment, “perquè darrere de cada número del recompte de persones sense llar hi ha projectes de vida estroncats”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha acordat avui amb el govern de Jaume Collboni l’elaboració del nou Pla d’abordatge del fenomen del sensellarisme. A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, la regidora de TriasxBCN Titon Lailla, que ha presentat una proposició aprovada per unanimitat, ha reclamat mesures d’alt impacte i intensives per afrontar un tema que va en augment, “perquè darrere de cada número del recompte de persones sense llar hi ha projectes de vida estroncats”.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí, la regidora Titon Lailla ha presentat una proposició amb relació al fenomen del sensellarisme, que s’ha transaccionat amb el govern, que estableix: “La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports acorda instar el Govern Municipal a iniciar en els primers tres mesos de l’any 2024 l’elaboració del nou Pla d’abordatge contra el sensellarisme corresponent a l’actual mandat en el marc de la Xarxa d’atenció a persones sense llar, per tal de presentar-lo en la Comissió de Drets Socials els primers sis mesos de l’any”.

Titon Lailla ha assenyalat que “el sensellarisme continua sent fenomen d’actualitat, no només a Barcelona, també les grans ciutats del nostre entorn”, i ha agraït el darrer recompte realitzat per la Fundació Arrels del passat 13 de desembre, que va detectar 1.384 persones sense llar a la ciutat de Barcelona, això és un augment del 12% respecte el recompte del 2022 (1.231), de l’any anterior. “Sabem que no és una xifra real, hi ha sensellarisme ocult”, ha dit.

També ha destacat que en el darrer any, l’augment que ha registrat la Fundació Arrels s’ha produït a tots els districtes de la ciutat; destacant els que s’han registrat en districtes allunyats del centre, com Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia o Sant Andreu. “Es desplaça el fenomen i augmenta a zones més allunyades del centre”, ha dit.

La regidora de TriasxBCN ha remarcat que a Barcelona hi ha moltes entitats que treballen per combatre aquest fenomen i també el treball que es du a terme prioritzant programes com el Housing First, o que s’han rescatat Fons Next Generation, al voltant de 7,6M€ per prioritzar places per persones sense llar, “però no sabem quantes places s’han generat ni quants pisos s’han adquirit amb aquests diners”.

“Calen mesures d’alt impacte i intensives per afrontar un tema que va en augment”, ha reclamat la regidora de TriasxBCN, que ha afegit, davant el poc contingut de l’ordre del dia de la Comissió, “ens agradaria que en aquesta comissió puguem debatre alguna iniciativa del govern”.

Tots els grups han donat suport a la iniciativa de Trias per Barcelona. Lailla ha agraït aquest suport i ha afegit que el sensellarisme “és un problema per a les persones que viuen en una situació indigna. El recompte és numèric, però darrere de cada número hi ha casos personalitzats, projectes de vida estroncats, perquè els hi manca un espai de dignitat, i com a ciutat tenim l’obligació de donar-hi resposta. Esperem que en els propers recomptes les xifres baixin”.  

 

Barcelona, 16 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt