Participem de forma decisiva en l’acord per a la ubicació final de l’Escola Entença i el Parc de Bombers a l’Eixample

El regidor president de l’Eixample, Joan Rodríguez, rebutja aplaudir l’Alcalde Collboni per trobar solucions a errors generats per governs socialistes anteriors, referma el compromís de TriasxBCN per millorar la vida de la ciutadania i treballar per garantir que es compleixi el pacte anunciat avui amb diàleg amb els veïns, famílies i partits polítics   

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha participat de forma decisiva en l’acord anunciat avui per a la ubicació final de l’Escola Entença i el Parc de Bombers a l’Eixample. El regidor i president del Consell de Districte de l’Eixample, Joan Rodríguez, ha rebutjat aquest matí aplaudir l’Alcalde Jaume Collboni per trobar solucions a errors generats per governs socialistes anteriors, ha refermat el compromís de TriasxBCN per millorar la vida de la ciutadania i treballar per garantir que es compleixi el pacte anunciat avui amb diàleg amb els veïns, famílies i partits polítics.

Aquest matí a l’Ajuntament s’ha celebrat una trobada amb els mitjans de comunicació, presidida per l’Alcalde Jaume Collboni, per explicar l’acord que desbloqueja després de molts anys la ubicació definitiva de l’Escola Entença, en barracots des de la seva creació, i la Caserna de Bombers, que des de fa 14 anys s’aixeca de forma “provisional” al Parc de Joan Miró. Finalment els bombers tindran el seu nou parc a la confluència dels carrers Urgell i Londres,  espai que avui ocupa un conegut concessionari de cotxes; i l’escola Entença s’aixecarà finalment al solar a tocar del Mercat del Ninot, on hi havia la històrica caserna dels Bombers a l’Eixample, i que també acollirà instal·lacions mèdiques vinculades a l’Hospital Clínic. Obres i projectes que, començaran a concretar-se a partir dels anys 2028 i 2029.

En l’acte d’aquest matí a l’Ajuntament, amb l’Alcalde i la resta de formacions polítiques del consistori, ha participat en nom de Trias per Barcelona el seu regidor i president del districte de l’Eixample, Joan Rodríguez, que ha reivindicat el paper decisiu de la seva formació en trobar solucions a dos problemes que estaven enquistats des de fa anys. De fet, l’inici de la feina que ha desembocat amb l’acord d’avui comença amb la creació, a proposta del grup de TriasxBCN en un ple extraordinari de l’Eixample el passat mes de febrer d’una taula de treball amb tots els partits polítics de l’Eixample, el Consorci d’Educació i la Gerència del Districte, i que ha presidit el mateix Joan Rodríguez, per a treballar conjuntament una proposta de solució definitiva per a l’Escola Entença en un termini màxim de sis mesos.

Joan Rodríguez ha destacat l’acord que s’ha aconseguit avui, “però no som avui aquí per aplaudir el govern municipal o a alcalde, sinó per refermar el nostre compromís amb la ciutat i amb el districte de l’Eixample, un compromís  de treballar perquè la ciutat i el districte siguin cada dia millor”.

El regidor de TriasxBCN ha recordat que precisament aquest compromís “ens ha portat al llarg dels anys a ser cítrics amb les decisions que crèiem errònies i que el temps ens ha demostrat que ho eren, sinó no seríem aquí”. Rodríguez ha recordat això com a errors decisions preses per anteriors govern socialistes “com els trasllat de la caserna de Bombers a una zona verda”, o “posar en marxa una escola sense la seva ubicació definitiva”: “ho hem denunciat i hem intentat acompanyar sempre a les famílies i els professionals, també amb el compromís de que quan hi ha un error intentem formar part de la solució”.

El regidor Rodríguez ha volgut fer un reconeixement explícit “pel to i la forma de treballar”, al regidor executiu del districte, Jordi Valls, i els gerents d’Urbanisme i de l’Eixample: “hem treballat bé i amb bon to; i està bé, perquè la gent espera que les coses arribin a bon port, i ho celebrem”.

El regidor Joan Rodríguez ha conclòs la seva intervenció refermant “el compromís del nostre grup per vetllar des de l’oposició perquè aquesta foto que ens fem avui sigui una realitat, i que les coses passin i es facin de la manera que s’han de fer, amb diàleg i consens amb els veïns, les associacions i la gent i entitats dels entorns afectats”.

 

Barcelona, 5 de juliol de 2024ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt