Votem en contra del Pla d’Actuació Municipal perquè no recull la voluntat de canvi que van expressar les eleccions

Xavier Trias recorda al PSC que quan ell va ser Alcalde sí que va aconseguir aprovar el PAM del mandat tot i també estar en minoria, i els demana una reflexió sobre la seva nul·la voluntat de diàleg i negociació

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha votat avui en contra del Pla d’Actuació Municipal (PAM) del Govern de Jaume Collboni perquè no recull la voluntat de canvi que van expressar les eleccions del passat mes de maig i constata la debilitat de l’executiu socialista. El president del Grup de TriasxBCN, Xavier Trias, ha recordat al PSC que quan ell va ser Alcalde sí que va aconseguir aprovar el PAM del seu mandat tot i també estar en minoria, i els ha demanat una reflexió sobre la seva nul·la voluntat de diàleg i negociació.

La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior havia d’aprovar avui inicialment el Programa d’Actuació Municipal 2023-2027 (PAM) de l’Ajuntament de Barcelona, però el dictamen que ha defensat el Govern de Jaume Collboni no ha prosperat perquè només ha comptat amb els vots favorables del PSC, mentre que Trias per Barcelona, PP i Vox han votat en contra; i Barcelona en Comú i ERC s’hi han abstingut. 

La regidora Victòria Alsina, que ha posicionat el vot en contra del grup de TriasxBCN, ha afirmat que la participació ciutadana és molt important, “però constatem amb fets que el govern suspèn en participació: anem tard i malament”. La regidora Alsina ha afirmat que l’executiu que encapçala Jaume Collboni és un “govern dèbil, sense programa ni model de ciutat i que no es correspon al que van votar els barcelonins i barcelonines fa gairebé un any, a les eleccions municipals del mes de maig”. “El PAM que ens presenten avui no s’ha presentat ni discutit amb els grups, és un PAM que torna a presentar la connexió del tramvia com a projecte estrella. Un document on no hi ha el model de ciutat que defensem ni l’ambició necessària per Barcelona. Votarem en contra”, ha refermat.

En nom del govern, la tinent d’alcalde Laia Bonet ha retret els grups no haver permès aprovar inicialment el PAM, recordant que altres governs en minoria, com el de Xavier Trias el 2012, el van presentar i el PSC va facilitar la seva tramitació.

Xavier Trias, present a la sala com a membre de la Comissió, ha pres la paraula en el segon torn de veu del grup municipal i ha respost el PSC que si el govern Collboni hagués volgut arribar a un acord per aprovar el PAM “el més lògic seria haver-lo explicat abans, però no hi ha hagut ni una trucada i el resultat és aquest”. Xavier Trias ha reclamat als socialistes reflexionar sobre per què a ell com alcalde, en un govern en minoria, sí que li van permetre tramitar el PAM i avui, amb el PSC al govern, el PAM no prospera.

El Govern de l’Alcalde Xavier Trias va debatre i aprovar el PAM del mandat 2011-2015 debatent-lo amb els grups polítics. Va superar l’aprovació inicial en Comissió, i uns mesos després, va aconseguir la seva aprovació amb els vots favorables del Govern i els regidors d’Unitat per Barcelona (ERC) i l’abstenció del PSC.

 

Barcelona, 17 d’abril de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt