Pactem una ordenança de terrasses que evita l’increment desorbitat de la taxa incorporant una rebaixa per a les més petites

El president del grup municipal, Xavier Trias, ressalta que amb la seva proposta es soluciona un problema que havien generat Comuns i PSC el 2019 i anima l’Alcalde a decidir amb qui vol governar la ciutat

El Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament ha acordat amb el Govern de Jaume Collboni tramitar l’ordenança de terrasses que evita l’increment desorbitat de la taxa incorporant una rebaixa per a les més petites. El President del grup de ‘TriasxBCN’, Xavier Trias, ha ressaltat que amb la seva proposta es soluciona un problema que havien generat Comuns i PSC el 2019, i ha animat l’Alcalde a decidir amb qui vol governar la ciutat.

Xavier Trias, acompanyat del portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, i del regidor de ‘TriasxBCN’ en l’àmbit de Pressupostos, Ramon Tremosa, ha explicat en roda de premsa aquest matí la proposa del seu grup per l’Ordenança de Terrasses per al 2024. El cap del grup municipal ha explicat que “volem resoldre un problema que es va generar l’any 2019, quan el Govern dels Comuns d’Ada Colau i el PSC de Jaume Collboni, amb el suport d’Esquerra Republicana, van acordar incrementar el preu de la taxa de terrasses a Barcelona en unes quantitats extraordinàries, que posaven en situació límit les terrasses”. Després va venir la pandèmia i ara torna a aparèixer la necessitat de fer unes noves taxes, “però l’alcalde Collboni no ha aclarit com vol governar, fet que li ha suposat un correctiu: retirar el pressupost i no aprovar les ordenances fiscals”. 

“Som una oposició constructiva i, com a grup majoritari, assumim la nostra responsabilitat fent una proposta per solucionar el tema, una solució que millora la que havia pactat el govern socialista amb el Gremi de Restauració”, ha assegurat Xavier Trias.

Ramon Tremosa, regidor del grup responsable de l’àmbit de Pressupostos, ha explicat que l’octubre de l’any 2019, el govern municipal de Barcelona en Comú i Partit dels Socialistes de Catalunya, amb el suport del grup municipal d’Esquerra Republicana, van aprovar les Ordenances Fiscals per l’any 2020. “Era un increment desmesurat, que encara és vigent, i que si no es fes res bans d’acabar l’any, el conjunt de bars i restaurants de la ciutat pagarien entre 14 i 15 milions d’euros de recaptació; mentre que els darrers anys han pagat entre 2 i 3 milions, per la bonificació acordada per l’impacte de la COVID, que ja no es pot allargar més”, ha dit Tremosa.

El regidor de TriasxBCN ha recordat que l’alcalde Jaume Collboni, en campanya electoral va prometre mantenir la bonificació per l’any 2024; consensuar la taxa amb els restauradors; i fer-ho tenint en compte els preus d’altres ciutats de l’estat. “Però el govern del PSC, amb 10 regidors, no concreta alternatives i sense parlar amb cap altre grup presenta, sense diàleg, a la comissió i al plenari, una proposta que és rebutjada per l’oposició, un escenari insòlit”, ha manifestat Tremosa.

“Podríem optar per esperar que Collboni decideixi cap a on vol portar la ciutat, però som aquí, com ha dit l’Alcalde Trias, per resoldre problemes i fem una proposta, que hem presentat al govern i que ha acceptat, que passa per modificar el factor corrector que havia proposat al Gremi”, ha dit Ramon Tremosa. La proposta passa per mantenir els trams de 5 taules, però s’incorporen en els tres primers, els de menys taules, una rebaixa de 0,05 punts en el coeficient corrector respecte la proposta del govern acordada amb el Gremi.

“Les administracions han d’acompanyar els agents econòmics en moments de dificultat, en reduir el coeficient el els trams que corresponen als bars petits enviem un missatge a les famílies, als autònoms que tenen petits establiments, proporcionant-los una rebaixa fiscal que els permeti passar l’any vinent, que serà un any incert”, ha exposat el regidor de Trias per Barcelona.

“Volem carrers plens de vida, de llum i seguretat, que és el que ens donen les terrasses”, ha dit Tremosa, tot afegint que ha de ser compatible l’ús de l’espai públic per part de la ciutadania i l’activitat activitat econòmica. “Concentrant la rebaixa en aquests tres trams se’n beneficiarien bars que estan en espais perifèrics i no en la zona més cèntrica”, ha reblat.

Xavier Trias ha afegit que ahir va mantenir una conversa telefònica amb Jaume Collboni per exposar-li la proposta, proposta que l’Alcalde va acceptar. Com ha exposat el portaveu Jordi Martí Galbis, ara ha de començar per part del Govern el tràmit per aprovar l’ordenança, iniciant un nou expedient que ha d’aprovar la comissió de Govern de l’Ajuntament.

Barcelona, 7 de novembre de 2023

Documents descarregables:

Nota de premsa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt