El Govern Collboni reconeix a TriasxBCN que incompleix la norma pel retard en respondre precs i preguntes de l’oposició

El portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, arrenca el compromís de l’executiu per reforçar, conjuntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat, els dispositius conjunts d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra a totes les línies del metro de la ciutat

El Govern de l’Alcalde Jaume Collboni ha reconegut avui al grup municipal de Trias per Barcelona que incompleix la norma pel retard en respondre precs i preguntes de l’oposició i s’ha compromès ara a complir els terminis que marca el Reglament Orgànic Municipal (ROM). El portaveu del grup de TriasBCN, Jordi Martí Galbis, ha arrencat també el compromís de l’executiu per reforçar, conjuntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, els dispositius conjunts d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra a totes les línies del metro de la capital catalana.

En el plenari del Consell Municipal celebrat avui a l’Ajuntament, el govern de Jaume Collboni ha acceptat dos precs presentats pel grup de TriasxBCN. La regidora Victòria Alsina ha presentat un prec que reclama “que el Govern municipal contesti els precs i preguntes per escrit, presentades pels grups municipals, en el termini corresponent marcat pel Reglament Orgànic Municipal”.

Alsina s’ha fet ressò “d’uns números que ens preocupen”. Trias per Barcelona ha presentat, a dia d’avui, 257 preguntes i precs al Govern municipal, i d’aquests, un 57’58% no han estat contestats. De les 109 iniciatives contestades, un 83% han estat contestades tard, fora de termini. “El nostre dret i la nostra responsabilitat com a l’oposició és fer control i fiscalització de l’acció de Govern”, ha dit Alsina, que ha reclamat tenir accés a la informació i que el Govern municipal la faciliti en temps i forma, que és d’un mes després de registrar la iniciativa. “Si el govern està paralitzat, no pot pretendre que l’oposició també estiguem paralitzats en aquest tasca de control”, ha declarat.  

“Exigim més transparència i accés a la informació. També exigim un bon govern, però fins a dia d’avui no ha existit”, ha exposat Alsina, que ha agraït al govern l’acceptació del prec “que hauria de formar part de la normalitat i bon funcionament de l’administració, perquè les dades confirmen la gravetat dels fets. Esperem que es resolgui el més aviat possible”.

El govern també ha acceptat un altre prec, adreçat en aquest cas a l’alcalde Collboni i presentat pel portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, que reclamava “instar al govern municipal a reforçar, conjuntament amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, els dispositius conjunts d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra a totes les línies del metro de Barcelona, en col·laboració amb els vigilants de seguretat de TMB”.

Martí ha explicat que “a Barcelona hi ha una situació preocupant pel que fa la inseguretat, una inseguretat que afecta els veïns, els visitants, els domicilis, els establiments comercials, el patrimoni…”. “En aquest context general d’inseguretat, hi ha una qüestió que ens preocupa: els fets delictius que es produeixen al metro”, ha dit el portaveu.

“Li demanem que, com a alcalde i president de l’AMB, de manera urgent es reorientin nous sistemes de vigilància, prevenció i seguretat que assegurin la integritat dels usuaris del metro, que són milions cada any”, ja exposat Martí Galbis. El regidor de TriasxBCN en l’àmbit de la seguretat ha agraït l’acceptació del prec, i ha conclòs exposant que “cal que s’incrementin els operatius conjunts d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, amb col·laboració amb els vigilants privats. Que es facin dispositius conjunts al metro com els que van fer l’Alcalde Trias i Joaquim Forn, com a primer tinent d’Alcalde”.

 

Barcelona, 24 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt