Impulsem la creació de l’Oficina de Digitalització del Comerç Minorista

La regidora Victòria Alsina, a la Comissió d’Economia i Hisenda, destaca el paper del comerç de proximitat com a element bàsic per a la generació de riquesa i de llocs de treball a la ciutat, i també generador de cohesió social i aposta anar més enllà en la digitalització del sector

 El Grup Municipal de Trias per Barcelona acorda amb l’executiu Collboni crear l’Oficina de Digitalització del Comerç Minorista per avançar en la digitalització del comerç tradicional de la ciutat. La regidora Victòria Alsina, a la Comissió d’Economia i Hisenda celebrada aquesta tarda, destaca el paper del comerç de proximitat com element bàsic per a la generació de riquesa i de llocs de treball a la ciutat, i també generador de cohesió social i aposta anar més enllà en la digitalització del sector.

La regidora de TriasxBCN Victòria Alsina ha defensat una proposició, transaccionada amb el govern i que s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte l’abstenció del PP, que acorda: “instar el govern municipal a crear l’Oficina de Digitalització del Comerç Minorista com a instrument que permeti la transformació i digitalització del comerç tradicional de la ciutat.  Aquesta oficina dependrà de l’Ajuntament i establirà mecanismes que assegurin la cooperació público- privada. Les seves funcions seran:

  • En primer lloc, realitzar una atenció personalitzada que permeti acompanyar al petit comerç en el seu procés de digitalització.
  • En segon lloc, dur a terme funcions de seguiment del mercat i avaluació de l’impacte normatiu del sector.”

Alsina ha remarcat que el comerç de proximitat “és un element bàsic per a la generació de riquesa i de llocs de treball a la ciutat, i també generador cohesió social i als barris”. “Tots compartim que hi ha hagut un canvi de patró dels consumidors, amb la irrupció del comerç digital, i que ens trobem en un període de convivència entre el comerç de sempre i el comerç digital”.

Com ha exposat Alsina, “en aquest àmbit, en els darrers 8 anys i sis mesos de governs de Barcelona en Comú i el PSC, s’han desenvolupat programes de digitalització del petit comerç amb diferents accions, però quan revisem l’eficàcia de les mesures, és quan presentem aquesta proposició, perquè ha fallat el seguiment i l’acompanyament, no aconseguint els objectius plantejats i no s’ha treballat prou amb el sector”.

Alsina ha afegit que Barcelona, amb bon criteri, ha impulsat la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat, i ha afegit però que “cal anar més enllà del que s’ha fet en la digitalització, per aquest motiu instem a crear aquesta Oficina de Digitalització del Comerç Minorista, com a instrument que permeti la transformació i digitalització del comerç tradicional de la ciutat, amb funció d’atenció i acompanyament”. També ha explicat la regidora de TriasxBCN que “hem parlat amb PIMEC, perquè qui s’hi dedica és qui més criteri té, i comptem amb la seva complicitat”.

 

Barcelona, 13 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt