L’Ajuntament de Barcelona distingirà Joan B. Culla amb la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, l’executiu accepta un altre prec de TriasxBCN presentat pel portaveu Jordi Marti Galbis, que ha expressat la seva preocupació pel creixement de fets delictius a la capital catalana el darrer any

 A petició del Grup Municipal de Trias per Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona distingirà Joan B. Culla amb la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona. A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, l’executiu accepta un altre prec presentat pel portaveu Jordi Marti Galbis, que ha expressat la seva preocupació pel creixement de fets delictius a la capital catalana el darrer any.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, l’executiu de Jaume Collboni ha acceptat un prec presentat pel regidor Josep Rius que reclama: “Que el govern municipal distingeixi a Joan B. Culla amb la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona pels seus mèrits com historiador, periodista i per la seva estreta relació amb la ciutat de Barcelona”.

El regidor Josep Rius ha destacat Joan B. Culla, traspassat fa pocs dies, pel seu compromís intel·lectual amb Catalunya i la defensa de la llibertat, així com per la seva obra historiogràfica, la seva obra periodística i la seva obra com a docent universitari, on ha format a diverses generacions d’historiadors i periodistes. “Culla va exercir de professor a la UAB durant 30 anys, fins als darrers mesos, i va marxar sabent-se estimat amb un homenatge transversal celebrat a Barcelona”.

Rius ha destacat que va ser autor de llibres de referència, el seu paper de divulgador històric, amb programes com ‘Segle XX’, al Canal 33; “també la seva faceta de columnista, seriós i  irònic, però sempre amb reflexions sòlides i respectuoses”; així com l’estreta vinculació amb la ciutat de Barcelona, especialment amb els barris de Sant Andreu i La Sagrera, on va viure, fent molta vida de barri. “Creiem que és important valorar la seva feina periodística, historiogràfica, professional, i més quan va lligada a l’ensenyament, divulgació i defensa dels valors del nostre país i de les llibertats”, ha conclòs Josep Rius.

Un segon prec, també acceptat pel govern i presentat pel portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, reclamava: “Que el Govern municipal informi sobre quin és el capteniment del govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a l’increment dels fets delictius que recullen diferents enquestes oficials com les del Ministeri de l’Interior o l’enquesta de victimitització de l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

Martí Galbis ha expressat la preocupació pel creixement de fets delictius: “demanem reacció del govern per fer-hi front i revertir-ho fins on sigui possible. El govern de la ciutat és responsable d’allò que hi passa”.

Les dades són molt preocupants, segons les del Ministeri de l’Interior, des de l’any anterior els delictes sexuals han crescut un 29,3%, els robatoris amb violència han crescut un 9,1%, els robatoris en domicilis han crescut un 26,4% i les sostraccions de vehicles han incrementat un 23,9%. “Hem de fer-hi front, reconeixen el problema, rectificar el que es pugui i dedicar energies per fer minvar les dades”, ha dit el regidor de TriasxBCN.

Jordi Martí ha agraït l’acceptació del prec per part del govern, que s’ha mostrat conscient que la seguretat és una de les principals preocupacions de la ciutadania, i ha afegit, “no tot està en mans de l’Ajuntament, tenim un problema amb la resposta del sistema judicial. La situació és complexa, agraeixo l’esforç d’entomar el repte”.

 

Barcelona, 13 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt