Arrenquem el compromís del govern Collboni de crear una Taula de Llicències d’obres i activitats amb els agents implicats per reduir terminis

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, l’executiu també accepta un altre prec de TriasxBCN, i informarà sobre les mesures per incentivar l’adopció d’animals de companyia

El grup municipal de Trias per Barcelona ha arrencat avui el compromís del govern de Jaume Collboni per a crear una Taula de Llicències d’obres i activitats amb els agents implicats per reduir terminis d’atorgament. A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, l’executiu del PSC també ha acceptat un altre prec de TriasxBCN i informarà sobre les mesures per incentivar l’adopció d’animals de companyia a la capital catalana.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, el regidor de Tias per Barcelona Damià Calvet ha presentat un prec, que l’executiu ha aprovat, que acorda: “Que el Govern municipal es comprometi a la creació d’una Taula de Llicències amb els agents implicats; Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB), Gremi de Constructors d’Obres, API’s i Col·legi d’Enginyers Industrials, entre d’altres, que, a partir de l’elaboració d’una auditoria completa dels processos relacionats amb l’atorgament de llicències d’edificació i d’activitats, treballi amb l’objectiu de millorar els processos administratius i reduir el temps d’obtenció de les llicències”.

Segons la darrera enquesta del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya respecte a la tramitació de llicències (2020-2021), es situa l’obtenció de llicències en una mitjana de 8,2 mesos, fet que comporta un augment de 3,1 mesos respecte a les dades de l’enquesta anterior, i que un 31% de les llicències triguin entre 6 i 12 mesos, i un 19% més de 12 mesos.

“En el mandat anterior”, ha explicat Calvet, “el grup de Junts ja va proposar la creació d’un Pla de Xoc per reforçar els serveis de llicències d’obres i activitats que incorporés l’augment de personal del servei de llicències, el compliment de terminis establers per llei i l’harmonització de criteris tècnics als districtes, i no s’ha evidenciat cap millora en l’agilització de processos i reducció de terminis. Necessitem que l’administració acompanyi la ciutadania i també l’activitat econòmica”.

Calvet ha explicat que “altres ajuntaments del país, com l’Ajuntament de Sabadell, han pres mesures per escurçar el termini d’obtenció de llicències amb la voluntat de fer una administració més àgil, eficient i digitalitzada que sigui capaç de contribuir en la generació de riquesa. També ho volem per Barcelona”.

De la seva banda, el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha presentat un prec a l’executiu, que també ha estat acceptat, que demanava: “Que el govern municipal informi sobre les mesures que pensa portar a terme per tal d’incentivar l’adopció d’animals de companyia, tant els que estan acollits al CAACB (Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona) com els que estan derivats a altres centres col·laboradors fora de Barcelona, i estudiï la possibilitat d’incentivar l’adopció d’animals de companyia amb acords o mesures innovadores com les que s’estan prenent a d’altres ciutats europees”.

“El benestar animal afecta els animals i també les seves famílies”, ha assenyalat Jordi Martí Galbis, que ha exposat que el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona “pateix des de fa anys una preocupant situació de saturació, degut a la precarietat de les instal·lacions, al nombre d’abandonaments que es produeixen i a l’alt nombre de comisos que es produeixen anualment i que deriven en el trasllat dels animals comissats al centre. A més, i per diverses raons, es continua ajornant l’inici de les obres i la posada en funcionament del nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia que s’ubicarà als voltants del Tanatori de Collserola, al municipi de Montcada i Reixac”.

“Demanem que es plantegin reforçar campanyes d’adopció i obrir-se a l’estudi de noves fórmules com s’està fent a d’altres ciutats”, ha demanat Martí.

 

Barcelona, 13 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt