La situació d’inseguretat a Barcelona és extremadament greu i el Govern Collboni no aporta solucions i es limita a derivar responsabilitats

El portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, condemna la mort per degollament d’un jove la nit de Sant Joan a la Barceloneta, exigeix una reacció immediata de l’executiu municipal que inclogui controls aleatoris diaris d’armes blanques, entre d’altres, i reitera la petició de dimissió d’Albert Batlle, responsable de seguretat, perquè ha demostrat que és incapaç de revertir la situació

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha alertat avui que la situació d’inseguretat que es viu a la capital catalana és extremadament greu i ha lamentat que el Govern de Jaume Collboni no aporti solucions i es limiti a derivar responsabilitats. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha condemnat la mort per degollament d’un jove la nit de Sant Joan a la Barceloneta, ha exigit una reacció immediata de l’executiu municipal que inclogui controls aleatoris diaris d’armes blanques, entre d’altres, i ha reiterat la petició de dimissió d’Albert Batlle, responsable de seguretat, perquè ha demostrat que és incapaç de revertir la situació.

Aquesta nit passada de celebració de la revetlla de Sant Joan, Barcelona i en conjunt Catalunya han viscut episodis delictius d’una gravetat extrema. A Girona, en una batussa que ha involucrat un nombrós grup de persones, hi ha hagut dos morts en mig d’un tiroteig amb armes llargues i fusells d’assalt tipus AK47. I a Barcelona, s’han produït nombrosos casos de robatoris amb violència i un homicidi a la Barceloneta, per degollament. El portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha condemnat tots dos incidents, alhora que ha manifestat el seu condol a la família i amics del jove mort a la Barceloneta.

A parer de Jordi Martí, “la situació és extremadament greu i aquí a Barcelona, el govern municipal actua com un convidat de pedra, sense donar solucions, més enllà de fer valoracions innòcues després de les Juntes Locals de Seguretat, aprovar un nou Pla de Seguretat que ara per ara no és més que un paper mullat, i derivar les responsabilitats, per qüestions competencials, al Cos dels Mossos d’Esquadra”. “Des de TriasxBCN creiem que estem davant d’una situació molt greu, del tot inassumible, que exigeix l’activació urgent de tots els dispositius preventius, com per exemple portar a terme controls diaris aleatoris de detecció d’armes blanques, i també reactius, de lluita frontal i contundent contra les organitzacions criminals, actuïn on actuïn; entomar les reformes legals que fa mesos que esperem, i l’ampliació de mitjans humans i materials a l’Administració de Justícia”, ha dit el responsable de seguretat i prevenció del grup que presideix Xavier Trias.

Jordi Martí ha exposat que “l’alcalde Collboni i el seu Govern està sent clarament superat per la situació. Està demostrant, de nou, una total manca de lideratge; i el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, està demostrant que és incapaç de revertir la situació”. Martí Galbis ha recordat que Xavier Trias ja va demanar la dimissió de Batlle en la conferència al Born del passat mes d’abril, “i avui jo mateix reitero aquella petició de dimissió”.

Des del Grup municipal de Trias per Barcelona “portem alertant de la degradació de la convivència i la seguretat des del minut zero d’aquest mandat municipal”, ha exposat Martí Galbis. Les dades del baròmetre municipal del segon semestre de 2023 van confirmar la pitjor de les tendències, sent la inseguretat de nou la primera de les preocupacions dels barcelonins. “Creiem que el baròmetre corresponent al primer semestre de 2024 continuarà evidenciant el fracàs del govern municipal en aquesta àrea”, ha dit el regidor de TriasxBCN. “Certament l’espiral de delinqüència i inseguretat està afectant a tota Catalunya, amb una preocupant infiltració de grups delictius organitzats, principalment dedicats a la producció i tràfic de drogues. Però a Barcelona creix de forma preocupant els delictes contra la integritat sexual i les estafes, a part dels furts comesos per multirreincidents”, ha conclòs Jordi Martí.

Barcelona, 24 de juny de 2024

 

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt