La ideologització i improvisació de Collboni amb les seves mesures poden perpetuar els problemes d’habitatge de Barcelona

El regidor Damià Calvet afirma que “les nefastes polítiques dels governs d’Ada Colau i Jaume Collboni han provocat que avui tinguem menys oferta de lloguer que mai i més cara que mai”, i avisa que l’anunci de l’extinció dels habitatges d’us turístic no s’ajusta a la realitat

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament ha alertat avui que la ideologització i improvisació de l’Alcalde Jaume Collboni amb les seves mesures poden perpetuar els problemes d’habitatge de Barcelona. El regidor de TriasxBCn en l’àmbit de l’urbanisme i l’habitatge, Damià Calvet, ha assegurat que “les nefastes polítiques dels governs d’Ada Colau i Jaume Collboni dels darrers anys han provocat que avui tinguem menys oferta de lloguer que mai i més cara que mai”, i ha avisat que l’anunci de l’extinció dels habitatges d’us turístic no s’ajusta a la realitat.   

El responsable d’Urbanisme i Habitatge del grup municipal de TriasxBCN, Damià Calvet, ha valorat l’anunci del govern Collboni de noves mesures per incrementar el parc d’habitatge a la ciutat, entre elles la modificació de la reserva del 30% per habitatge protegit, o l’extinció de les llicències d’habitatge d’ús turístic. Per a Calvet, l’alcalde Jaume Collboni “actua com si tingués majoria absoluta i oblidant de la mà de qui ha arribat a l’alcaldia, que és dels comuns d’Ada Colau, que són els autors, juntament amb el PSC de les nefastes polítiques d’habitatge que tenim a Barcelona”. El regidor Calvet ha retret a l’alcalde que doni xifres de la reducció d’oferta de lloguer o de l’encariment “com si hagués passat per mala sort i com si ell no hi tingués res a veure. No hem d’oblidar que les nefastes polítiques de Colau i Collboni han provocat que avui tinguem menys oferta de lloguer que mai i més cara que mai”.

“Des de Trias per Barcelona – Junts per Catalunya creiem que les millors polítiques d’habitatge són les que serveixen per generar oferta i per atendre l’emergència habitacional, i això passa per fer modificacions a les actuals polítiques d’habitatge”. El regidor de TriasxBCN ha afirmat que el seu grup aposta per modificar la reserva del 30% en sòl urbà consolidat, per un urbanisme i una tramitació de llicències més àgil i també per derogar l’actual política de limitació de lloguers, “que són les que han provocat l’encariment i la reducció de l’oferta de lloguer”. Damià Calvet ha assegurat que Trias per Barcelona estudiarà la proposta de modificació de reserva 30% i presentarà al·legacions, “es tracta de tenir mesures útils i no ideològiques”.

En relació a l’anunci de l’alcalde Collboni que en quatre anys els pisos turístics passaran a formar part del parc residencial en extingir-se les llicències d’acord amb un decret de la Generalitat i que l’Ajuntament no voldrà renovar, Damià Calvet ha assegurat que “és, de nou, una mesura improvisada i ideològica. Bones intencions que no se sostenen ni en la legalitat ni en la regulació”. Com ha explicat el regidor de TriasxBCN, dels 10.000 pisos d’ús turístic existents a Barcelona, la meitat no operen, “creure que tots aquests pisos entraran en usos residencials no està basat en el que es correspon amb la realitat”. I ha afegit que el mateix decret de regulació dels habitatges turístics conté una disposició transitòria que dona peu a que els propietaris que ja tenen una llicència puguin demanar pròrrogues de 5 anys: “la del Govern Collboni és una intenció basada en una temporalitat que no es correspon amb el que han anunciat”.

Finalment, Damià Calvet ha advertit que “si les mesures proposades s’orienten malament i no tenen la base legislativa que han de tenir, el que faran es agreujar la problemàtica d’habitatge que tenim a la ciutat de Barcelona”.

 

Barcelona, 21 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt