Impulsem una mesura de govern orientada a la promoció de la llengua catalana per als joves de Les Corts

El passat mes d’octubre, el plenari del Consell de Les Corts va ser testimoni de diversos esdeveniments destacats, amb el Grup Municipal de Trias per Barcelona prenent un paper protagonista. El seu conseller-portaveu, Ivan Condés, i els consellers Cristina Company, Joaquim de Gispert, Chon Gonzàlez, Paula Moyano i Cristian Sais van aconseguir l’acceptació de tres iniciatives significatives, que aborden temes importants per al districte.

Promoció de la Llengua Catalana

La consellera Cristina Company va defensar la primera de les proposicions davant del Consell Municipal, que té com a objectiu la promoció de la llengua catalana entre els joves del districte. La iniciativa insta el govern municipal a:

  • Presentar, al Ple del Consell de Districte de desembre de 2023, una mesura de govern destinada a promoure l’ús del català entre els joves, considerant els entorns educatius, culturals, comercials i d’oci.
  • Detallar les mesures específiques per fomentar l’ús del català en els entorns esmentats i establir indicadors per avaluar-ne l’impacte, amb l’objectiu de revertir la situació actual en què la llengua catalana és poc utilitzada.
  • Garantir i promoure l’ús predominant de la llengua catalana en tots els actes i esdeveniments esportius, culturals, associatius o de lleure organitzats pel Govern del districte.
  • Instar l’Ajuntament de Barcelona a fer efectives les Comissions Tècniques que depenen de la Comissió Interdepartamental de seguiment per analitzar el compliment i el desplegament del Reglament d’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Barcelona.

Les estadístiques mostren que només un 39,7% dels joves de Les Corts tenen el català com a llengua habitual, i a cap dels districtes de Barcelona arriba al 50%. La iniciativa té com a objectiu canviar aquesta tendència i augmentar l’ús del català, garantint la seva presència en tots els àmbits de la vida del districte.

Desratització del Parc de la Colònia Castells

La consellera Chon Gonzàlez va presentar una altra proposició que va ser acceptada pel govern. Aquesta iniciativa demana una desratització immediata del Parc de la Colònia Castells, amb una atenció especial a la zona propera al Carrer Taquígraf Serra-Entença. Aquesta decisió es pren per abordar les preocupacions dels veïns dels edificis situats davant del parc, que han informat de la presència de rates. Aquesta situació pot provocar problemes de salut pública i la transmissió de malalties, fet que cal abordar amb urgència.

Equipament Esportiu per a l’Equip Femení de Futbol Sala de l’Associació Esportiva Les Corts-UBAE

Finalment, el conseller Cristian Sais va presentar una tercera proposició que va ser acceptada pel govern. En aquest cas, la iniciativa demana al govern que assumeixi el compromís de col·laborar estretament amb l’Associació Esportiva Les Corts-UBAE per trobar un equipament esportiu adequat on l’equip femení de futbol sala pugui entrenar d’acord amb les exigències de la màxima categoria de la Liga Iberdrola Futsal.

L’Associació Esportiva Les Corts-UBAE ha esdevingut un referent en l’esport escolar de la ciutat de Barcelona i l’equip femení de futbol sala és únic en la seva categoria a Barcelona i Catalunya. Malauradament, han enfrontat dificultats en la recerca d’instal·lacions esportives adequades per als seus entrenaments.

Amb aquest conjunt d’iniciatives, el Grup Municipal de Trias per Barcelona està treballant de manera activa i compromesa en qüestions rellevants pel futur de Les Corts, demostrant el seu suport a la promoció del català, a la millora de la salut pública i a l’esport femení local.

Aquestes accions exemplifiquen l’interès del grup per millorar la qualitat de vida als districtes de la ciutat i construir un futur millor per als seus habitants. Amb un enfocament en la participació ciutadana i la millora contínua, el Grup Municipal de Trias per Barcelona segueix treballant en benefici de la comunitat i dels seus districtes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt