Impulsem un Pla de xoc pel barri del Raval i millores en el sistema de subvencions a les entitats de la ciutat

L’executiu municipal accepta un altre prec de TriasxBCN i es compromet a convertir la millora del sistema de subvencions a les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat en una prioritat d’aquest mandat

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha forçat el govern de Jaume Collboni a desplegar un Pla de xoc social, urbanístic i policial al barri del Raval per fer front als problemes derivats de la droga. L’executiu municipal ha acceptat un altre prec de TriasxBCN i s’ha compromès a convertir la millora del sistema de subvencions a les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat en una prioritat d’aquest mandat.

El portaveu de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha presentat un prec dirigit a l’executiu de la ciutat que reclama: “Que el Govern Municipal, en col•laboració amb les altres administracions competents i tal com va prometre, desplegui abans de la finalització de l’any un Pla de xoc social, urbanístic i policial al barri del Raval per tal d’aconseguir l’eliminació de “punters” a La Rambla i venedors de drogues, narcopisos i clubs cannàbics il•legals”.

Com ha exposat Martí Galbis, “des de fa anys hi ha un problema al Raval, de delinqüència i degradació, i la principal causa d’aquest problema té un nom: la droga. La distribució, la venda i el consum de droga no ajuda a tirar endavant el barri”. El portaveu ha assenyalat que “la droga està en l’origen de problemes de tota índole, especialment de salut pública i de degradació de l’espai públic”.

El regidor Martí ha remarcat que des de les administracions i entitats “s’han pres iniciatives, hi ha més presència de Guàrdia Urbana i també de Mossos d’Esquadra, però no n’hi ha prou només amb mesures enfocades a la seguretat, cal una solució integral, multisectorial i sostinguda en el temps i el compromís de tots per evitar la mort del barri”. “Demanem que s’aprovi i executiu amb urgència el pla de xoc per revertir una situació que és insostenible”, ha dit el portaveu que ha agraït l’acceptació de prec per part de l’executiu, “amb els companys de Junts a Ciutat Vella i la resta de forces polítiques i socials al territori hem de ser capaços d’entomar aquest problema”.

I, finalment, la portaveu adjunta de Trias per Barcelona, la regidora Neus Munté, ha presentat un altre prec, aquest adreçat a l’Alcalde Collboni, i que també ha estat acceptat, que reclama que “el govern es comprometi a què la millora del sistema de subvencions a les entitats serà una prioritat d’aquest mandat”.

“Amb aquest prec volem donar visibilitat a la situació de dificultat en què es troben moltes entitats de la ciutat, socials, culturals i esportives, derivada del retard en pagament subvencions per part de l’ajuntament”, ha exposat Munté, que ha remarcat que, a només dos mesos d’acabar any, no han rebut els pagaments de les subvencions de 2023. “Aquesta situació les aboca a viure situacions de tensió tresoreria, a demanar préstecs, limitar o suspendre activitats i posar en risc la situació dels seus treballadors”, ha remarcat.

Munté s’ha fet ressò de l’alerta que fa pocs dies feia el Gimnàs Social Sant Pau, que anunciava que si no percebia el pagament de la subvenció es veuria obligat a tancar el servei dutxes i acomiadar professionals. També altres entitats, com la Parròquia Santa Anna o Rebost Solidari de Gràcia han alertat de la seva difícil situació.

“Reclamem que la millora del règim de subvencions sigui una prioritat del govern en aquest mandat, que les entitats cobrin a temps, que el cas del Sant Pau es resolgui de manera immediata, i també el d’altres entitats en situació similar”, ha dit Munté, que s’ha mostrat confiada que amb l’acceptació de prec els pagaments arribin a temps i es doti d’estabilitat les diferents entitats.

Barcelona, 27 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt