Impulsem un Pla de Suport al Comerç dels entorns del Mercat de l’Abaceria Central

A la Comissió d’Economia i Hisenda, l’executiu accepta un altre prec de TriasxBCN i donarà suport institucional i econòmic a la Candidatura de Barcelona com a futura Capital Europea del Comerç de proximitat 2024

A instàncies del Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’, el govern de Jaume Collboni posarà en marxa un Pla de Suport al Comerç dels entorns del Mercat de l’Abaceria Central, a Gràcia, afectat per obres de llarga durada. A la Comissió d’Economia i Hisenda, l’executiu ha acceptat un altre Prec de TriasxBCN i donarà suport institucional i econòmic a la Candidatura de Barcelona com a futura Capital Europea del Comerç de proximitat 2024.

A la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, celebrada aquesta tarda, la regidora de Trias per Barcelona Victòria Alsina ha presentat un prec, que ha estat acceptat per l’executiu, que acorda: “instar el govern municipal a posar en marxa un Pla de Suport al Comerç dels entorns del Mercat de l’Abaceria Central que inclogui ajuts econòmics pels comerciants, pels perjudicis de les obres de llarga durada, així com campanyes de promoció i dinamització del comerç”.

La construcció del nou Mercat de l’Abaceria acumula gran retard, els paradistes que treballen a la carpa provisional del Passeig de Sant Joan s’hi van traslladar l’11 de juliol de 2018, i estava previst l’inici de les obres de la reforma l’any 2021, però no ha estat fins al 28 de setembre de 2023 que el Consell Rector de Institut de Mercats de Barcelona ha adjudicat les obres de la reforma integral del Mercat de l’Abaceria Central.

L’objectiu del prec, ha explicat qui també és la regidora adscrita de TriasxBCN al districte de Gràcia, “és donar suport al comerç de l’entorn del mercat de l’Abaceria Central, que finalment comença les obres. Els comerciants porten molt temps esperant, hauran estat 7 anys d’obres i de perjudicis per la reforma integral del mercat”. “Hem de protegir aquest comerç, un comerç que és creació de riquesa i també crea  identitat i genera  cohesió social”, ha dit Alsina, que ha recordat que el govern va prometre als comerciants que es crearia una comissió per proposar activitats de dinamització, “però mai s’ha convocat, els paradistes no se senten informats, han rebut moltes promeses verbals que mai s’han concretat per escrit o en fets”.

Per la seva banda, la regidora de l’àmbit de Comerç del grup de Trias pe Barcelona, Joana Ortega, ha presentat també aquesta tarda un altre prec, també acceptat, que reclama: “Instem al govern municipal a donar tot el suport institucional a la Candidatura de Barcelona com a futura Capital Europea del Comerç 2024  i  també el suport econòmic necessari habilitant urgentment una partida  econòmica per donar suport a les despeses que significa tot el projecte de la candidatura”.

“Barcelona és una ciutat on el comerç de proximitat té una funció de dinamització social i econòmica, però tenim la necessitat de promoure accions per dinamitzar el comerç de proximitat i posicionar-lo de forma competitiva enfront de les grans plataformes”, ha assenyalat la regidora Ortega.

La resolució del Parlament Europeu, de 17 de gener de 2023, sobre la creació d’una Capital Europea del Comerç de Proximitat, ja destacava que el comerç és un ecosistema molt important en l’economia de la Unió Europea que representa el 11,5 % del valor afegit  i genera gairebé 30 milions de llocs de treball directes de la Unió. La creació de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat contempla incentius i implicacions pressupostàries europees i l’acord per promoure l’acollida anual per part d’una ciutat europea d’un any d’activitats informatives, divulgatives i formatives dirigides a la ciutadania i als comerciants per posar en valor el comerç local.

Joana Ortega ha afirmat que la Fundació Barcelona Comerç “té una magnífica candidatura” per poder encapçalar la primera Capitalitat Europea del Comerç l’any 2024, i ha reclamat donar-li des de l’Ajuntament “tot suport institucional i econòmic per fer front a totes les despeses que es deriven de liderar aquest projecte”. Ortega ha agraït la predisposició del govern, que ha acceptat el prec, i ha afegit “la necessitat econòmica de la candidatura, que és important i porta el nom de Barcelona, és per ara”.

Barcelona, 15 de novembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt