Impulsem un acord unànime a l’Ajuntament per posar en marxa un pla de suport als comerços afectats per les obres a la via pública

La regidora de TriasxBCN Joana Ortega destaca que Barcelona és una ciutat amb una tradició comercial diversificada, que dona als barris una identitat pròpia i és font de riquesa, i que cal protegir

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha impulsat avui un acord unànime a l’Ajuntament per posar en marxa un pla de suport als comerços afectats per les obres a la via pública. La regidora del grup de TriasxBCN Joana Ortega ha destacat que Barcelona és una ciutat amb una tradició comercial diversificada, que dona als barris una identitat pròpia i és font de riquesa, i que cal protegir.

A la Comissió d’Economia i Hisenda celebrada aquesta tarda a l‘Ajuntament, la regidora del grup de TriasxBCN Joana Ortega ha presentat una proposició, que s’ha aprovat per unanimitat, que acorda: “instar el govern municipal a posar en marxa un pla de suport  pels comerços afectats per les obres a la via pública. Aquest pla hauria de comptar amb:

  • Una taula de treball conjunta amb els representants de l’associacionisme comercial de la ciutat per treballar totes les actuacions a fer.
  • Un protocol d’actuació que emmarqués totes les actuacions d’informació als comerciants que l’Ajuntament hauria de fer abans de començar les obres (des de quan es projecta l’obra fins quan es fa l’execució).
  • Ajuts adreçats a les associacions de comerciants afectades per zones amb obres de llarga durada, i que tingui com a destinació accions, campanyes i activitats que dinamitzin el comerç i permetin guanyar en visibilitat durant el període que dura l’obra i fins a sis mesos després de la seva finalització.
  • Estudiar, en el cas d’obres de gran magnitud, impacte i durada, compensacions econòmiques i bonificacions fiscals pels comerços i parades de mercats que vegin afectada la seva activitat econòmica directament a causa de les obres.”

Com ha exposat la regidora Ortega, “Barcelona és una ciutat amb una tradició comercial diversificada que dona als barris una identitat pròpia i és font de riquesa que s’ha de protegir”. En aquests moments, ha afegit, a Barcelona hi ha moltes obres a la via pública, de curta i, especialment, de llarga durada, “obres que són d’interès general, però que afecten la mobilitat i dificulten en molts casos l’accés i la visibilitat dels comerços de la zona”. “Aquestes obres afecten de forma negativa l’activitat econòmica dels comerços del seu entorn, perquè els generen grans dificultats per desenvolupar la seva activitat amb normalitat i els produeix grans pèrdues econòmiques”, ha dit la regidora, que també ha assenyalat que “hi ha obres que desincentiven els compradors que tenen de fora de Barcelona”.

Joana Ortega ha exposat que els comerciants es queixen de la manca d’informació i de suport per aquestes afectacions de les obres a la via pública, i també per la manca de planificació, “i per això hem presentat, i transaccionat amb el govern, aquesta iniciativa en favor dels comerciants”.

La iniciativa s’ha aprovat amb el suport de tots els grups; i Joana Ortega ha agraït al govern i als grups la voluntat d’arribar a acords i sumar.

 

Barcelona, 19 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt