Impulsem mesures clares i eficients per lluitar contra la multireincidència per tenir una ciutat més segura i sense impunitat

El document de conclusions de la Comissió d’Estudi per fer front a la multireincidència, presidida pel portaveu de TriasxBCN, Jordi Marti Galbis, recull tres eixos d’actuació, legislatiu, administratiu i social, propostes per abordar una problemàtica que afecta greument Barcelona

El grup municipal de Trias per Barcelona ha impulsat a l’Ajuntament mesures clares i eficients per lluitar contra la multireincidència per tenir una ciutat més segura i sense impunitat. El document de conclusions de la Comissió d’Estudi per fer front a la multireincidència, presidida pel portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Marti Galbis, ha recollit en tres eixos d’actuació, legislatiu, administratiu i social, propostes per abordar una problemàtica que afecta greument la capital catalana.

Avui s’ha celebrat la darrera sessió de la Comissió d’Estudi no Permanent que, a petició del Grup de TriasxBCN, ha cercat el consens per acordar reformes legals per a fer front a la multireincidència delictiva i reduir el temps de l’enjudiciament de delictes lleus, que ha presidit el portaveu, Jordi Martí Galbis, i en la qual també hi ha participat el regidor Josep Rius. En aquesta sessió, s’ha debatut el document de conclusions amb propostes per revertir les dades d’inseguretat a la ciutat que no paren de créixer. Jordi Martí ha fet balanç de la feina feta al llarg de les quatre sessions de la comissió, que tot i estar centrada en la multireincidència, ha abordat molts més temes relacionats amb la inseguretat.

Jordi Martí, en nom de tota la comissió, ha agraït tothom que ha contribuït a la feina feta. “Tot i les diferències entre els grups, la feina ha estat intensa, rigorosa i seriosa. Vull agrair a tots els grups, a secretaria, als assessors dels grups i, especialment, als compareixents.

“Salvant les diferències ideològiques, la nostra obligació com Ajuntament era abordar una problemàtica que és greu a la ciutat; tenim una problemàtica d’inseguretat molt concentrada en la multireincidència delictiva. No podem estar al marge. Tots els grups, amb els seus matisos, tenim l’obligació de desenvolupar estratègies per abordar aquesta problemàtica, de dotar-nos d’eines des de l’àmbit social, judicial, polític, legislatiu, de  mesures i estratègies i enviar un missatge molt clar a la ciutadania: volem una ciutat més segura, on la gent no senti inseguretat ni impunitat”, ha dit el portaveu del grup de Trias per Barcelona

“Hem de  lluitar perquè les coses millorin i proposar mesures concretes, avaluables i efectives”, ha dit Martí, que ha afegit que la majoria de les propostes presentades i avaluades “estan en mans d’altres administracions per a la seva implementació. Cadascú de nosaltres assumirà la seva responsabilitat a nivell del Parlament, Congrés, al Senat, i a les administracions judicials”. El regidor ha explicat que en el document final s’ha intentat incloure el màxim de propostes. Divendres passat es va compartir el document amb els grups municipals per poder aportar-hi al·legacions, i més del 90% s’han incorporat.  

De la feina i el document de conclusions, Martí ha ressaltat que “tots coincidim que no podem conformar-nos amb la xacra de la multireincidència a la nostra ciutat. És urgent trobar solucions, buscant consensos allà on es requereixin i acords transformadors en l’àmbit legal, social i material”.  “Malgrat l’existència de moltes lleis”, ha explicat el regidor, “no sempre s’apliquen com s’hauria de fer. Volem contribuir a desincentivar la delinqüència, perquè la multireincidència pels delictes lleus té un impacte social i econòmic molt important”.

El regidor de TriasxBCN ha destacat també que hi ha acord en el fet que “és absolutament necessari treballar en tots els àmbits. No només amb el Codi Penal se solucionaran els problemes; és essencial l’acompanyament social i la implementació simultània de totes les mesures per respondre a les demandes dels ciutadans; perquè la principal preocupació dels barcelonins és la inseguretat i està relacionada amb la multireincidència delictiva”.

Finalment, ha afegit que “hi ha marge de millora en la feina municipal i també que com a consistori cal reivindicar el desplegament de la justícia de proximitat, com està previst a la Carta Municipal”.

 

Barcelona, 10 de juliol de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt