Impulsem l’elaboració d’un Pla Especial Urbanístic d’establiments musicals i oci nocturn, pactat amb el sector i veïnat

El portaveu del grup municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, afirma que l’oci nocturn és un dels temes que té més impacte sobre convivència als barris i reclama que es garanteix una oferta de qualitat i una distribució territorial correcta

El grup municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui que el govern de Jaume Collboni es comprometi a elaborar una proposta de Pla Especial Urbanístic d’establiments musicals i activitats d’oci nocturn, en col·laboració amb el sector i el veïnat, per, entre d’altres objectius, lluitar contra l’incivisme i la inseguretat. El portaveu del grup municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha afirmat que l’oci nocturn és un dels temes que té més impacte sobre convivència als barris i ha reclamat que es garanteix l’oferta de qualitat i una distribució territorial correcta.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge celebrada aquesta tarda, el portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí GAlbis, ha presentat una proposició, aprovada per unanimitat, que insta el govern municipal:

  • “A què, al llarg del 2024, presenti una proposta de Pla Especial Urbanístic d’establiments musicals i activitats d’oci nocturn.
  • Aquest Pla Especial s’haurà de redactar amb la col·laboració del sector de l’oci nocturn i les associacions de veïns i amb la resta dels grups municipals i haurà de vetllar per un oci nocturn de qualitat, i degudament regulat, que permeti combatre l’incivisme als carrers i minimitzar l’impacte sobre els veïns i veïnes i contribuir a una transformació de l’oferta professionalitzada i ben distribuïda al territori”.

Jordi Martí ha explicat que “l’oci nocturn és un dels temes que té més impacte sobre convivència als barris, i a la ciutat; parlem del model d’oci nocturn i de la necessària reordenació d’aquest sector”. Com ha recordat el regidor, “en campanya electoral els grups es van comprometre que hi hagués un pla urbanístic per consolidar un sector molt important, des del punt de vista econòmic i social, però que també té efectes de vegades no desitjats”. “Ha passat un any, ens consta que hi ha voluntat per part del govern i que hi ha hagut converses amb el sector i les entitats veïns; però no podem perdre un altre any”, ha dit.

El portaveu de Trias per Barcelona ha demanat al govern “que faci la seva feina i ens plantegi ben aviat, dins aquest any, una proposta per regular sector que garanteixi l’oferta de qualitat, una distribució territorial correcta, que impedeix l’alta concentració a llocs tensionats, per tal que Barcelona tingui allò que ha de tenir”.

Martí ha assenyalat els principals punts que hauria de recollir el Pla Especial:

  • Estudi de nous emplaçaments on sigui viable la concessió de noves llicències en espais amb baixa o nul·la densitat d’habitatges
  • La protecció de les activitats existents
  • La possibilitat de trasllat de les llicències d’activitat en nous emplaçaments en cas que els emplaçaments actuals siguin incompatibles.
  • Estudiar la situació dels bars amb ambientació musical que consideren que estan amb una situació d’inseguretat jurídica.

Barcelona, 18 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt