Impulsem la posada en marxa d’un Pla Global de Petanca de Barcelona pactat amb la Federació Catalana de Petanca i els clubs de la ciutat

El grup de ‘Trias per Barcelona’ també aconsegueix que l’executiu aprovi un altre dels seus precs que el compromet a desenvolupar antenes del Centre LGTBI a tots els districtes de la capital catalana

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha impulsat avui la posada en marxa d’un Pla Global de Petanca de Barcelona, pactat amb la Federació Catalana de Petanca i els clubs de la ciutat. El grup de TriasxBCN també ha aconseguit que l’executiu aprovi un altre dels seus precs que el compromet a desenvolupar antenes del Centre LGTBI a tots els districtes de la capital catalana.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada a l’Ajuntament aquest matí, la regidora del grup de Trias per Barcelona, Joan Ortega, ha defensat un prec, que ha estat acceptat pel Govern del PSC, que reclamava: “al govern municipal que posi en marxa un Pla Global de Petanca de Barcelona, junt amb la Federació de Catalana de Petanca i els clubs de la ciutat, que permeti analitzar  les zones de petanca existents a la ciutat per tal de construir noves pistes de petanca reglamentàries, afegir serveis complementaris (lavabos, magatzems, vestidors i espais socials ), millorar el manteniment de les zones de petanca existents,  assegurar l’accessibilitat i els espais d’ombra en les instal•lacions, i construir nous equipaments que comptin amb pistes de petanca cobertes amb serveis”.

Com ha explicat Ortega, “la petanca és un esport molt important a Catalunya i també a Barcelona, però no ho sembla pas pel regidor d’Esports del Govern de Jaume Collboni” -que avui ha estat absent a la comissió-. A Catalunya hi ha més de 350 clubs amb més de 38.000 associats, 10.000 llicències federatives i més de 100.000 practicants. A Barcelona hi ha més de 35 clubs. “Aquest esport tradicional té cada cop més seguidors, i també cada cop compta amb més joves que el practiquen, convertint-se en un esport més intergeneracional. És un esport  inclusiu, les pistes són també uns espais de relacions socials entre veïns i veïnes”·, ha indicat la r4gidora d’Esports de TriasxBCN, que ha afegit que “hi ha necessitat de tenir més pistes reglamentàries de petanca a la nostra ciutat, i sobretot pistes que comptin amb serveis com lavabos, magatzems, vestidors i espai social, millorar el manteniment  de moltes de les pistes existents a la nostra ciutat, amb zones d’ombra”.

Joana Ortega ha agraït l’acceptació del prec: “és molt important la Copa Amèrica, el Tour, però també la gent que practica aquest l’esport de base que és molt inclusiu”.

El regidor Joan Rodríguez ha presentat un altre prec del grup de TriasxBCN, que també ha estat acceptat, que reclamava “que l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el col·lectiu LGTBI, desenvolupi antenes del Centre LGTBI a la resta de districtes de la ciutat, per tal de fer-lo accessible i de proximitat a tots els ciutadans i la comunitat LGTBI de Barcelona”.

Com ha explicat Joan Rodríguez, el 19 gener 2019 va obrir portes el Centre LGTBI de Barcelona a Sant Antoni: “poc temps després va patir un atac LGTBI-fòbic, amb pintades ‘estais muertos’; han passat cinc anys i estem més vius que mai”. “Avui presentem aquest prec per celebrar que estem vius i també perquè creiem que ha arribat moment de fer un pas endavant i treballar amb la descentralització a tots els districtes de tots els serveis que ofereix el centre”, ha declarat el regidor Rodríguez, que ha demanat al govern que pensi en aquesta possibilitat, comptant sempre amb les entitats.

Joan Rodríguez ha celebrat l’acceptació del prec, “perquè la idea és estendre els serveis,  l’assessorament que ofereix. Si fóssim capaços de començar a treballar per tenir antenes a tots els districtes per donar visibilitat i ser punt de referència, també pels veïns que no formen part de la comunitat, seria molt positiu”. “Cal començar a treballar de la mà de les entitats”, ha conclòs.

 

Barcelona, 18 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt