Impulsem a Les Corts l’iniciï dels estudis per al cobriment de la Ronda del Mig entre Mejía Lequerica i Prat de la Riba

El conseller portaveu Ivan Condés agraeix el suport del grups a la proposició de TriasxBCN i demana a l’executiu municipal que compleixi amb la petició majoritària del districte i que aquest projecte entri en l’agenda d’aquest mandat i que es creï una comissió de seguiment amb el veïnat de l’entorn

 

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha impulsat al districte de Les Corts que el Govern de Jaume Collboni iniciï els estudis per al cobriment de la Ronda del Mig entre Mejía Lequerica i Prat de la Riba. El conseller portaveu del grup de TriasxBCN a Les Corts, Ivan Condés, ha agraït el suport del grups a la proposició de TriasxBCN i ha demana a l’executiu municipal que compleixi amb la petició majoritària del districte i que aquest projecte entri en l’agenda d’aquest mandat i que es creï una comissió de seguiment amb el veïnat de l’entorni.

Aquesta tarda s’ha celebrat una sessió extraordinària del Consell del districte de Les Corts, convocada a petició del grup Junts per Catalunya-Trias per Barcelona, grup majoritari en aquest districte amb 6 consellers municipals, i que ha comptat a l’assistència de més de 100 persones. La proposició, que s’ha aprovat amb els vots de TriasxBCN, PP, VOX i BCN en Comú, acorda:

“Instar al Govern Municipal a:

– Iniciar, en aquest any 2024, els estudis de viabilitat en termes tècnics i econòmics de la cobertura de la Ronda del Mig en el seu tram entre el carrer de Mejía Lequerica i la plaça de Prat de la Riba. A tal efecte, s’inclourà una partida en els Pressupostos d’enguany.

– Crear una Comissió de Seguiment d’aquest projecte amb presència d’entitats veïnals i partits polítics.

– Instal·lar mesuradors de contaminació acústica i atmosfèrica en el tram de la Ronda del Mig comprès entre el C/ Mejía Lequerica i Pl. Prat de la Riba.”

 

La cobertura dels trams de la Ronda del Mig al seu pas pels districtes de Sants-Montjuïc i Les Corts ja realitzada des de fa anys ha suposat un veritable canvi i millora en la vida dels veïns i les veïnes d’aquests entorns, i ha generat eixos cívics vertebradors de relació i comunicació entre els barris adjacents trencant l’anterior barrera urbana que suposava aquesta via. Però a Les Corts queda pendent un tram sense cobrir de la Ronda que suposa una important barrera física al districte. Es tracta del comprès entre el carrer Mejía Lequerica i la Plaça Prat de la Riba, per sota i per sobre de l’avinguda Diagonal.

En aquest tram hi ha moments que hi arriben a coincidir fins a onze carrils de circulació; o voreres de menys de tres metres al costat d’una calçada de tres carrils de circulació, sense vegetació ni mobiliari urbà. Tot i que no  es disposa de dades concretes i específiques sobre qualitat acústica i ambiental, és clara l’afectació que suposa la Ronda del Mig en termes de soroll, contaminació, mobilitat i qualitat de vida als veïns del tram Mejía Lequerica i fins a la Plaça Prat de la Riba.

En nom del grup de Trias per Barcelona ha intervingut el conseller portaveu Ivan Condés, que ha explicat que el seu grup ha impulsat la celebració d’aquest Consell Plenari per destacar que “el Districte de Les Corts és una de les zones que suporta més trànsit rodat i contaminació de la ciutat amb vies d’alta capacitat com la Diagonal, la Ronda de Dalt, la Ronda del Mig, els carrers Numància, Entença, Berlín… Tenim un Districte farcit d’ autopistes urbanes”.

“El cobriment de la Ronda del Mig entre Mejía Lequerica i la Plaça Prat de la Riba”, ha recordat Condés, “era una obra prevista en el projecte de cobriment original, però aturat injustificadament en arribar a Mejía Lequerica ja fa 20 anys.  Aquest cobriment ha estat reclamat durant aquests darrers 20 anys pels veïns, ara organitzats a l’entorn d’una plataforma, uns veïns que s’han mobilitzat i han arribat a recollir més de 1800 signatures pel cobriment”. El tram pendent, ha destacat el portaveu de TriasxBCN, és un tram amb Hospitals, comerços i escoles molt utilitzat pels alumnes i les seves famílies en l’anar i venir a les escoles respectives, com són l’Hospital de Barcelona i les clíniques Corachan, CIMA, i antiga Dexeus, o centres escolars com les Salesianes de Sarrià, l’escola Santa Dorotea o l’escola professional Salesiana.

“Si vostès avui, ara mateix consulten el mapa de contaminació de l’aire carrer  a carrer de l’Agència de Salut pública de Barcelona, podran constatar com el tram de la Ronda del Mig entre Mejía Lequerica i Prat de la Riba els nivells de NO2, diòxid de Nitrogen, superen els 40 micrograms/metre cúbic que és el valor en que la UE considera que els veïns pateixen greus conseqüències per a la seva salut física i mental”, ha exposat Condés, que ha afegit que “en el mateix web podem consultar les dades de qualitat acústica i, de nou, constatem, que els nivells de soroll superen els 70 i fins i tot els 75 decibels”. “Aquestes dades posen de relleu la urgència de l’actuació necessària  mitjançant el cobriment”, ha indicat Ivan Condés.

El portaveu del grup de TriasxBCN a Les Corts ha exposat que votant a favor de la proposició es dona resposta al que volen els veïns i veïnes de la zona que, en definitiva, reclamen “la transformació del tram de la Ronda del mig, a partir de Mejía Lequerica, per rebre el mateix tracte que altres zones de Barcelona com són l’avinguda Meridiana, carrer Pi i Margall, Diagonal, Glories, o Via Laietana: tenir un espai més saludable, verd, amb ombra, on es pugui caminar, on la gent gran no pateixi, sense tant de soroll i on es pugui respirar un aire millor. També un barri de Les Corts connectat”.

La iniciativa ha comptat el suport dels grups de TriasxBCN, PP, Vox i  Barcelona en Comú, mentre que PSC i ERC s’han abstingut. Condés ha agraït tant el suport dels grups que han votat a favor, com la feina dels veïns que aglutina la plataforma.

 

Barcelona, 26 de febrer de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt