Promovem un nou impuls a les polítiques de mobilitat, avaluar les mesures dels últims vuit anys i canviar-ne el paradigma

La regidora Francina Vila, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, afirma que “la gestió de la mobilitat a Barcelona ha estat un dels problemes que ha empitjorat més en els darrers anys”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha acordat amb el govern de l’Alcalde Jaume Collboni donar un  nou impuls a les polítiques de mobilitat, avaluar les mesures dels últims vuit anys i canviar-ne el paradigma. La regidora Francina Vila, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, ha afirmat que “la gestió de la mobilitat a Barcelona ha estat un dels problemes que ha empitjorat més en els darrers anys”.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament, la regidora Francina Vila ha presentat una proposició, que ha prosperat, que acorda: “Donar un nou impuls a les polítiques de mobilitat tenint en compte les qüestions següents:

  • Les polítiques de mobilitat han de tornar a ser un eix prioritari de l’agenda del govern municipal, ja que la mobilitat a la ciutat encara és una de les preocupacions dels barcelonins i uns dels principals problemes a resoldre a Barcelona.
  • La millora i el reforç del transport públic com a objectiu principal per tal que aquest sigui una alternativa real al vehicle privat, tant en els viatges urbans, com interurbans, tot vetllant perquè el sistema de transport públic tingui un finançament adequat i dimensionat a les necessitats de Barcelona i de la seva àrea metropolitana, exigint a les administracions competents les inversions i els recursos necessaris per al seu bon funcionament i oferta.
  • La implementació d’una verdadera estratègia per l’electrificació de la flota de vehicles, així com l’ús de les tecnologies per una gestió intel·ligent de les solucions de mobilitat de la ciutat.
  • L’avaluació, des del punt de vista de la fluïdesa del trànsit, la contaminació i el seu impacte social i econòmic, de totes aquelles mesures que s’han fet en els darrers vuit anys en l’àmbit de la mobilitat.
  • La convocatòria immediata del Pacte de la Mobilitat per tal d’establir grans consensos en l’àmbit de la mobilitat, definir el model de mobilitat de la ciutat per als anys vinents i les línies estratègiques perquè Barcelona sigui referent en solucions de mobilitat sostenible.”

“La gestió de la mobilitat a Barcelona ha estat un dels problemes que ha empitjorat més en els darrers anys, com assenyalen els Baròmetres municipals”, ha afirmat Francina Vila, que ha afegit que, “en els darrers anys, en lloc de buscar consensos i implementar mesures que generin complicitat, s’ha fet el contrari: implementar solucions que no han millorar el trànsit, sinó que han generat més congestió i rebuig en gran part ciutat”. “Les polítiques de mobilitat han de ser solucions pràctiques a problemes reals, però han esdevingut polítiques que han posat problemes i han creat obstacles”, ha insistit la regidora de TriasxBCN. “Fruit d’aquestes polítiques”, ha assegurat Vila, “ara tenim una ciutat estressada, que expulsa les persones, quan abans teníem una ciutat amable”.

“Creiem que amb el canvi de govern, veuríem canvis en el model de decreixement que ens havien deixat Ada Colau i els Comuns, però hem vist pocs canvis. Es van comprometre a tirar enrere carril bici de Via Augusta, però encara hi és; com encara hi ha molts elements a l’espai públic que són un risc”, ha dit Vila, que també ha preguntat “quin model de ciutat té l’alcalde Collboni i quin és el seu model de mobilitat per la ciutat, perquè parlar de mobilitat és parlar de model de ciutat. La mobilitat és una palanca de transformació de la ciutat, per fer-la més amable i competitiva. Demanem que el govern cregui que les polítiques de mobilitat han de ser un eix de prioritat de la seva agenda política”.

Tots els grups, excepte Barcelona en Comú, han donat suport a la  proposició. Vila ha agregat en la seva intervenció final que “el passat mes de maig, ens van votar per frenar les polítiques de decreixement de l’alcaldessa Colau i perquè a l’ajuntament hi hagués un altre tarannà, teixint consensos i defugint sectarismes. Agraeixo els vots, esperem que el que s’ha votat avui es compleix i ens veiem tots en el Pacte de Mobilitat”.

Barcelona, 12 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt