Forcem el govern Collboni a fixar els requisits d’afectacions, retorn socioeconòmic i impuls del català pels grans esdeveniments que se celebrin a la ciutat

Xavier Trias assegura que el seu grup està a favor de la celebració de grans esdeveniments a la capital catalana, però avisa que han de servir “per projectar i transformar la ciutat, no perquè l’alcalde es faci fotos”

El grup municipal de Trias per Barcelona a l’Ajuntament ha forçat avui el govern de Jaume Collboni a fixar els requisits d’afectacions, retorn socioeconòmic i impuls del català pels grans esdeveniments que se celebrin a la capital catalana. Xavier Trias ha assegurat que el seu grup està a favor de la celebració de grans esdeveniments a Barcelona, però ha avisat que han de servir “per projectar i transformar la ciutat, no perquè l’alcalde es faci fotos”.

Al consell Plenari del mes de juny, celebrat avui divendres, el president del grup municipal Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha defensat una proposició per debatre i proposar alternatives davant la mala gestió per part del Govern de Jaume Collboni de grans esdeveniments que ha acollit la ciutat i han estat polèmics; i que acorda:

“1- Exigir la màxima transparència i informació al Govern municipal sobre les negociacions, costos i beneficis dels grans esdeveniments que se celebren o es volen celebrar a la ciutat, abans i després de celebrar-se. Abans, informant els grups municipals; i, posteriorment a la celebració, el Govern municipal també donarà comptes públics del cost i beneficis per la ciutat.

2- Qualsevol gran esdeveniment que es decideixi portar a la ciutat haurà de complir aquests requisits, i el Govern municipal haurà d’acreditar-ho de forma pública:

  1. Els grans esdeveniments que se celebrin a la ciutat de Barcelona amb participació de l’Ajuntament, han de tenir la mínima afectació a la ciutat de Barcelona i a la vida normal dels seus ciutadans, facilitant-los la vida al màxim.
  2. S’informarà i comunicarà bé a totes les persones i zones o barris afectats, mitjançant els consells de barri, bustiades informatives, cartells i senyals anunciant els talls i afectacions, etc.
  3. Els grans esdeveniments han de tenir un retorn directe i tangible als barris afectats i ha de ser en benefici d’aquests, i perdurar més enllà de les dates de celebració de l’esdeveniment
  4. Tot gran esdeveniment ha de tenir en compte la realitat lingüística de la ciutat, s’ha de treballar perquè el català hi tingui la màxima presència real.
  5. Cap gran esdeveniment que se celebri a la ciutat pot anar en contra dels valors que defensa la ciutat, així com tampoc podrà ser contradictori amb el model de ciutat, i amb les normes que compleix tota la ciutadania.

3- Constatar i lamentar que el govern municipal no ha impulsat fins al dia d’avui aquests requeriments, actitud que va en detriment de la ciutadania de Barcelona i dels mateixos esdeveniments desenvolupats.”

Xavier Trias ha afirmat que “Barcelona és la capital de Catalunya i una ciutat que és coneguda i reconeguda mundialment, i ho és per molts factors: per la indústria, el comerç, l’arquitectura, la cultura, la gastronomia o, fins i tot, el futbol”. Com ha exposat, la celebració de grans esdeveniments, com les Exposicions Universals i, sobretot, els Jocs Olímpics han contribuït a aquest coneixement de Barcelona. “Estem a favor de la celebració d’esdeveniments que projectin Barcelona i reforcin els seus valors, d’esdeveniments que creïn activitat econòmica que deixin petjada en la ciutat, en forma d’inversions o serveis”, ha apostat el cap del grup de TriasxBCN, tot afegint que “ens tindran a favor de la Copa Amèrica, de la F1, a favor d’esdeveniments per la ciutat, però no estem d’acord de com s’estan fent les coses ara”.

“Com no els hi podem fer una moció de censura, actuen com si tinguessin majoria absoluta, i fan el que els sembla, però hi ha coses que requereixen consens i moltes coses les ha fet sense consens”, ha dit Xavier Trias, recordant el pas per Barcelona de la Vuelta l’any passat -“va ser un desastre, no podem fer el Tour com vam fer la Vuelta”-; la desfilada de Luis Vuitton al Parc Güell -“va ser un greu error i ho va fer sense consultar”-; i la F1 al Passeig de Gràcia, -“tenint Montjuïc que sempre ha estat exponent del motor, és una equivocació”-.  

“Diuen que volen fer govern de progrés, però no saben què són, si fan polítiques d’esquerres o de dretes. i això crea desconcert. S’ha d’explicar on volem portar la ciutat, des de l’oposició ajudarem que Barcelona vagi bé, però no de la manera que ho fan, perquè és una gran equivocació”, ha dit.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots dels grups de Trias per Barcelona, Barcelona en Comú, ERC; l’abstenció del PSC; i els vots en contra de PP i Vox.  “Estem a favor dels grans esdeveniments, no de la manera com els expliquen, no han de ser només fotos”, ha dit Xavier Trias, que ha exposat que els JJOO de Barcelona van ser un èxit “perquè van transformar la ciutat amb consens, atenent la gent i millorant la ciutat en global, aquest va ser mèrit de l’alcalde Maragall i el seu equip”. “Si només volen que l’alcalde es faci fotos, que és el que passa ara, estan en un mal camí; el camí bo és explicar que la Copa Amèrica és una cosa diferent del que la gent es creu, i que la F1 no té res a veure amb el passeig de Gràcia, perquè la ciutat sempre ha identificat el motor amb Montjuïc”, ha conclòs Trias.

 

Barcelona, 28 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt