Forcem el govern Collboni a debatre sobre els espais sense ús de propietat municipal a Sarrià-Sant Gervasi

Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes d’octubre, el grup de TriasxBCN aconsegueix que s’aprovin dos precs, un per iniciar la connexió entre la plaça de Vallvidrera i la plaça de Pep Ventura a través de la instal•lació d’escales mecàniques, i un altre per tal que l’executiu del PSC presenti les seves propostes en matèria d’habitatge pel districte

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha forçat el govern de Jaume Collboni a convocar els grups polítics per debatre sobre els espais sense ús de propietat municipal a Sarrià-Sant Gervasi. Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes d’octubre, el grup de TriasxBCN ha aconseguit que s’aprovin dos precs, un per iniciar la connexió entre la plaça de Vallvidrera i la plaça de Pep Ventura a través de la instal•lació d’escales mecàniques, i un altre per tal que l’executiu del PSC presenti les seves propostes en matèria d’habitatge pel districte.

El grup de Trias per Barcelona a Sarrià – Sant Gervasi, amb els seus 10 consellers municipals, Pol Lliró, Montse Cantín, Álvaro Clapés- Saganyoles, Pol Esquefa, Pilar Gascón, Maria Teresa Laïlla, Jaume Oliva, Agata Peñalver, Joan Puigdollers i Trini Ros, va aconseguir al Ple del districte d’aquest mes d’octubre, el primer del mandat, que presideix el regidor Jordi Martí Galbis, i celebrat ahir dimarts, que s’aprovessin les tres iniciatives presentades pel grup, defensades totes elles pel conseller portaveu Pol Lliró.

La proposició, que només va comptar amb el vot en contra del PSC, acorda: “Que el govern municipal del districte en el termini d’un mes convoqui veïns, entitats i grups polítics a una reunió de treball per tal de tractar la situació dels espais sense ús de propietat municipal del districte de Sarrià-Sant Gervasi i debatre propostes i calendari per donar ús a aquests espais tan aviat com sigui possible”.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi presenta nombrosos espais, solars i edificis que són de propietat municipal i que es troben sense ús, com és el cas de les casetes del carrer Hort de la Vila, l’edifici dels jardins de Can Ferrer, la finca Muñoz Ramonet, la finca del carrer Manacor número 1, l’edifici del Dipòsit del Rei Martí, el solar del carrer Dalmases número 63, la sala hipòstila dels jardins de Ca n’Altimira, o el solar del carrer Monestir número 12. “Tots aquests espais sense ús haurien de servir per cobrir les necessitats del districte en aspectes com l’habitatge públic, les escoles bressol, les biblioteques o els espais de cultura popular, entre d’altres”, va reclamar Lliró, que va lamentar el vot en contra del PSC.

El primer prec, aprovat i que també es va presentar a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge celebrada la setmana passada i que el govern Collboni va rebutjar, acorda “Que el Govern Municipal del districte iniciï en el període màxim d’un any, les obres de connexió entre la plaça de Vallvidrera i la de Pep Ventura a través de la instal•lació d’escales mecàniques on se situen actualment les escales del carrer de Queralt per tal de facilitar l’accessibilitat a la parada de funicular de Vallvidrera Superior”.

Com va exposar Lliró, hi ha una reivindicació històrica al barri de Vallvidrera per instal•lar unes escales mecàniques que permetin salvar el desnivell que hi ha entre la plaça de Vallvidrera i la plaça Pep Ventura, on hi ha l’estació del funicular de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquest desnivell és un impediment per a la gent gran i amb mobilitat reduïda per poder accedir a l’estació del funicular, que és la principal via de connexió amb transport públic del barri de Vallvidrera amb la resta del districte i de la ciutat. El portaveu de TriasxBCN va recordar que un grup de veïnes del barri de Vallvidrera ha recollit 1.400 signatures demanant que el govern municipal instal•li aquestes escales mecàniques. “Esperem que l’aprovació d’aquest prec sigui l’inici per donar resposta a una demanda justa”, va dir Lliró.

El segon prec, també acceptat, acorda “Que el govern municipal presenti en un punt específic del proper plenari del mes de desembre les seves propostes en matèria d’habitatge pel districte de Sarrià-Sant Gervasi on, entre d’altres, es detalli quins nous habitatges públics i en quines ubicacions té previst el govern adquirir o construir al districte de Sarrià- Sant Gervasi”.

Com va exposar Lliró, el districte de Sarrià-Sant Gervasi és el que presenta uns preus de l’habitatge més elevats de tota la ciutat de Barcelona. “Aquests elevats preus obliguen a veïns i veïnes del districte, especialment gent jove i gent gran, a abandonar els barris on han viscut i crescut. El govern municipal disposa d’eines i pressupost que també haurien de servir per fer polítiques d’habitatge al districte de Sarrià- Sant Gervasi”, va reclamar portaveu de TriasxBCN.

Barcelona, 25 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt