Forcem el govern a revertir el canvi de sentit del carrer Campoamor i a estudiar els dels carrers Venècia, Lloret de Mar i Carles Collet a Horta- Guinardó

Al Plenari del Consell del districte, el primer ordinari del mandat, s’aprova també una proposició de TriasxBCN per trobar una ubicació alternativa per la carpa provisional del Mercat de l’Estrella i l’executiu del PSC accepta un prec per trobar abans d’un any una millor ubicació pel Centre Residencial Integral del Baix Guinardó que ara acull l’Hotel Aristol

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha forçat el govern a revertir el canvi de sentit del carrer Campoamor i a estudiar els dels carrers Venècia, Lloret de Mar i Carles Collet. Al Plenari del Consell d’Horta-Guinardó, el primer ordinari del mandat, s’aprova també una proposició per trobar una ubicació alternativa la carpa provisional del Mercat de l’Estrella i l’executiu del PSC accepta un prec per trobar abans d’un any una millor ubicació pel Centre Residencial Integral del Baix Guinardó que ara acull l’Hotel Aristol.

En el primer ple del districte del mandat celebrat ahir dijous, el grup de Trias per Barcelona, amb Arnau Vives com a conseller i portaveu, i els consellers Lina Huélamo, Carme Cànovas i Jordi Fibla va aconseguir l’aprovació de les tres iniciatives que va presentar, una proposició i dos precs.

La consellera de TriasxBCN Lina Huélamo va presentar un prec que reclama al Govern “que en un termini de 2 mesos, el Govern Municipal reverteixi els canvis de sentit que es van dur a terme als Carrers Campoamor, Lloret de Mar, Carles Collet i Venècia, per dotar d’una major fluïdesa del trànsit al barri d’Horta”. El prec va ser acceptat.

Durant el mandat anterior es van dur a terme canvis en el sentit de circulació d’alguns carrers de l’interior de la superilla d’Horta. Com va exposar Huélamo, l’objectiu d’aquestes actuacions era reordenar la mobilitat i descongestionar algunes vies del barri, “però es va aconseguir tot el contrari, perjudicant la fluïdesa del trànsit en el conjunt del barri”. En el mandat passat, la regidora del districte va mostrar-se favorable a la reversió del canvi de sentit de circulació dels Carrers Lloret de Mar, Carles Collet, Venècia i Campoamor, però va excusar-se en l’immobilisme dels seus socis de govern per no fer-ho. “Ara, el govern, de moment sense els Comuns, atén les necessitats d’una part molt important de la població i revertirà aquestes actuacions”, va destacar Huélamo.

Ubicació alternativa pel Mercat de l’Estrella

També es va aprovar la proposició, presentada pel conseller portaveu Arnau Vives, amb els vots de TriasxBCN, ERC, PP i Vox, mentre que PSC i Barcelona en Comú hi van votar en contra, que acorda: “El consell plenari del Districte d’Horta-Guinardó acorda instar al govern municipal i a l’Institut de Mercats de Barcelona a traslladar, amb la major celeritat possible, la carpa provisional del Mercat de l’Estrella a una ubicació alternativa a la proposada dels Jardins del Baix-Guinardó”. El conseller Vives va explicar que davant la manca de consens sobre la ubicació de la carpa provisional als Jardins del Baix-Guinardó, el Govern Municipal va decidir paralitzar-ne el trasllat, per posteriorment confirmar aquest emplaçament sobre el llac dels Jardins.

“La decisió presa pel Govern Municipal atempta contra la voluntat majoritària dels veïns del barri, donat que els Jardins del Baix-Guinardó són de les poques zones verdes que hi ha al barri”, va assegurar Vives, tot agraint els vots favorables que van permetre aprovar la iniciativa.

Reclamem una millor ubicació pel Centre Residencial Integral del Baix Guinardó

De nou Arnau Vives va defensar un altre Prec, aprovat pel govern, que demanava: “Que en relació a l’equipament per a persones sensellar amb problemes d’addicció de l’Hotel Aristol, el Govern Municipal es comprometi, en un període màxim d’un any, a trobar una millor ubicació fins que no es construeixi l’equipament definitiu; i presenti un informe al Consell Plenari del mes de Novembre que incorpori:

A- Els motius pels quals un equipament que havia de ser temporal amb una durada inicial d’un any prorrogable a un més, ara s’ha ampliat durant 5 anys més.

B- Les gestions realitzades per buscar una nova ubicació per acabar amb la temporalitat d’aquesta i donar compliment així a les condicions de la licitació.

C- Els llocs alternatius que el Govern Municipal ha proposat com a alternativa i motius pels quals s’han desestimat.”

Arnau Vives va explicar que al barri del Baix-Guinardó s’hi va instal•lar fa poc més d’un any un equipament per a persones sensellar amb addiccions “que ha estat pioner en aquest àmbit i que realitza una tasca magnífica de la mà dels seus gestors, l’entitat ABD”. Aquesta instal·lació havia de ser temporal fins a la construcció del nou equipament i definitiu a la Zona de la Magòria (a Sants- Montjuïc). “Però l’equipament definitiu no s’ha construït i la temporalitat d’aquest centre al Guinardó s’ha anat allargant; com a mínim s’hi estarà set anys en l’actual ubicació, i l’espai no compleix amb les condicions establertes als requisits tècnics de la licitació. Reivindiquem que un equipament com aquest estigui en les millors condicions possibles per al bé dels seus usuaris”, va assenyalar Arnau Vives.

Barcelona, 3 de novembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt