Exigim al govern municipal accions per garantir refugis climàtics a Nou Barris aquest estiu

Neus Munté i Titon Lailla denuncien la manca de refugis climàtics en els barris més vulnerables i reclamen el compliment del Pla d’acció per l’emergència climàtica 2030

Trias per Barcelona exigeix al govern municipal accions per garantir refugis climàtics a Nou Barris aquest estiu. A només deu dies de l’inici de l’estiu, les regidores responsables de l’àmbit de Benestar Social del grup Trias per Barcelona, Neus Munté i Titon Lailla, des de la plaça Joan Riera al barri del Verdum de Nou Barris, han denunciat la manca d’interès del govern municipal i del govern del districte en la creació d’una xarxa de refugis climàtics que respongui a les necessitats dels veïns i veïnes, especialment els més vulnerables, durant els mesos més calorosos.

La portaveu adjunta del grup, Neus Munté, ha destacat que Nou Barris es troba entre els darrers districtes de la ciutat pel que fa a la ràtio de refugis climàtics, “amb només un refugi per cada 7.900 habitants”. A més, ha assenyalat que el barri de Verdum no disposa de cap refugi climàtic, una situació que es repeteix a altres dos barris del districte: Vallbona i Can Peguera.

Titon Lailla, regidora adscrita al districte de Nou Barris, ha afegit que altres zones de la ciutat amb una densitat de població molt més baixa que aquests tres barris sí que compten amb refugis climàtics per aquest estiu. “Demanem el mateix que ja vam reclamar l’estiu passat, que el govern executi el pla d’acció climàtica 2030, que estipula que tots els veïns de la ciutat tinguin accés a un refugi climàtic a menys de cinc minuts caminant des de casa seva”, ha declarat Lailla.

Finalment, han instat el govern “a posar-se les piles amb temps, complir el que es va comprometre i permetre que els veïns i veïnes de la ciutat, també els de Nou Barris, puguin passar un bon estiu”.

El Pla d’acció per l’emergència climàtica 2030 inclou entre les seves mesures que el 100 % de la població ha de disposar a menys de 5 minuts a peu d’un espai refugi climàtic (equipaments o parcs urbans que proporcionen unes bones condicions de confort tèrmic i que poden acollir població sensible en casos de calor extrema).

 

Barcelona, 11 de juny de 2024

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt