Exigim a Collboni el pagament immediat de les subvencions al Gimnàs Social Sant Pau

Amb la regidora Neus Munté al seu costat, el gimnàs ha revelat que el retard en el pagament de subvencions pot posar en perill el servei de dutxes que ofereixen a persones sense llar. Revisem els desafiaments que enfronta aquest gimnàs i la crida a revisar el sistema de subvencions de l’Ajuntament.

Un Projecte de Transformació Social

El Gimnàs Social Sant Pau no és només un gimnàs comú. És un projecte que té com a objectiu la transformació social. Després de reprendre l’activitat al juny del 2023, van tornar a oferir activitats esportives, serveis de dutxes, canvis de roba i àpats per a persones sense llar. El seu objectiu és proporcionar un lloc de relació, cohesió social i promoció de la salut física i mental.

No obstant això, el gimnàs ha estat lluitant per sobreviure. Han utilitzat recursos propis, han demanat als treballadors que renunciïssin als seus salaris i han rebut ajuts de proveïdors i altres entitats. Malauradament, el tancament del servei de dutxes esdevindrà una realitat si no reben la subvenció pendents de l’Ajuntament.

L'Institut de Serveis Socials va atorgar una subvenció nominativa de 200.000 euros per a l'activitat realitzada entre l'1 de gener i el 31 de desembre. Malgrat les promeses, la subvenció no ha estat pagada, ni tan sols una bestreta, segons denuncia la regidora Neus Munté.

Conseqüències d'un possible tancament
El tancament del servei de dutxes afectaria greument la població sense llar a Barcelona. Només hi ha cinc serveis de dutxes municipals a la ciutat, i els usuaris només poden utilitzar-los dues vegades a la setmana, amb llargues esperes. Aquest tancament tindria un impacte significatiu, deixant moltes persones desemparades.

Crida a la Reforma del Sistema de Subvencions

Aquest no és un cas aïllat. Moltes altres entitats es veuen ofegades pels procediments burocràtics i els retards en el pagament de les subvencions. La regidora Munté ha destacat que les entitats han alertat de l’ineficàcia del sistema actual de subvencions, que any rere any posa les entitats en dificultats financeres.

La proposta és que l’Ajuntament revisi el sistema de subvencions per agilitzar els procediments i evitar els retards. També es demana que es considerin subvencions bianuals o convenis, una mesura que podria ajudar a reduir les incerteses financeres que les entitats experimenten actualment.

El Gimnàs Social Sant Pau està lluitant per sobreviure a causa del retard en el pagament de les subvencions de l’Ajuntament. Aquest cas no és únic i posa de manifest la necessitat d’una reforma en el sistema de subvencions per garantir la continuïtat dels serveis que ofereixen les entitats socials a la ciutat de Barcelona. Esperem que aquesta crida d’auxili sigui escoltada i que es prenguin les mesures necessàries per evitar situacions com aquesta en el futur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt