El govern realitzarà un estudi sobre com compensar les famílies que no obtenen plaça d’Escola Bressol municipal

El grup municipal de TriasxBCN també obté suport a un altre prec que reclama a l’executiu que elabori, en els propers sis mesos, un mapa de recursos d’oci inclusiu per a persones amb discapacitat

A instàncies del Grup Municipal de Trias per Barcelona, i de la mà de la seva portaveu adjunta, Neus Munté, el govern de Jaume Collboni realitzarà un estudi sobre com compensar les famílies que no obtenen plaça d’Escola Bressol municipal. El grup de TriasxBCN també ha obtingut el vistiplau a un altre prec que reclama a l’executiu que elabori en els propers sis mesos un mapa de recursos d’oci inclusiu de la capital catalana per a persones amb discapacitat.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, Neus Munté ha defensat un Prec del grup de TriasxBCN, transaccionat amb el govern, que reclama a l’executiu municipal: “Elaborar un estudi, des de l’Institut Municipal d’Educació, sobre fórmules per tal de compensar a les famílies que no obtenen plaça d’Escola Bressol municipal, i presentar les seves conclusions davant la Comissió de Drets socials, Cultura i Esports en el termini de tres mesos”.

Neus Munté ha lamentat que cinc mesos després de l’inici de curs “no ens han presentat en comissió cap informe d’inici de curs amb dades, un fet insòlit i preocupant”. “Avui parlem de petita infància, quan els infants experimenten un desenvolupament cognitiu, físic, emocional i social més important, i adquireixen moltes habilitats fonamentals que els serviran per a tota la vida”, ha dit Munté, tot afegint que “l’educació i la criança de la petita infància és una estratègia clau per reduir les desigualtats educatives, socials i de gènere. Tot comença en el 0-3”.   

Com ha destacat la portaveu adjunta de TriasxBCN, la distribució de la petita infància a la ciutat és molt heterogènia, hi ha territoris amb una elevada densitat d’infants de menys de 3 anys. La xarxa municipal d’escoles bressol municipals (EBM) es troba en ampliació contínua, però amb una  demanda que no pot cobrir, ja que només té capacitat per acollir prop d’un 60% de la demanda del servei. La realitat és que el servei de les EBM atén només 2 de cada 10 infants d’entre 0 i 3 anys de la ciutat.

D’altra banda, Neus Munté ha presentat un segon prec, que també ha estat transaccionat i aprovat pel govern, que reclama: “Que el govern elabori en els propers sis mesos un mapa de recursos d’oci inclusiu per a persones amb discapacitat, que s’haurà de fer públic en format digital i interactiu, de la nostra ciutat, analitzant l’oferta que fan les diferents entitats i el tipus d’oci, per a poder disposar de tota la informació i valorar quines mancances hi ha i com podem augmentar l’oferta d’oci”.

Com ha explicat la regidora Munté, a la nostra societat “l’oci té un pes molt important, és un dret no un luxe; també l’oci inclusiu és un dret per a les persones amb discapacitat i és un respir per les persones cuidadores”. I ha exposat que hi ha entitats que treballen oci inclusiu, “però no existeix cap espai que les aglutini, no existeix cap espai on es pugui anar a consultar per àmbit temàtic, per districte, per tipologia de suport o públic a que està destinat l’activitat”.

Barcelona compta amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que hauria de ser una veritable eina i banc de recursos, “però ara no ho és”. Per tot això, Munté ha explicat que “demanem un mapa de recursos, acceptem la transacció del govern i que es presenti en sis mesos. Creiem que hi ha voluntat fer-ho”.

 

Barcelona, 16 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt