Aconseguim que el Govern Collboni cerqui a Zona Universitària un espai per donar resposta a les necessitats de serveis socials del veïnat de Pedralbes

Al Plenari del Consell de Les Corts del mes de desembre, l’executiu municipal accepta un prec del grup de TriasxBCN i impulsarà un conveni amb el Consorci d’Educació per permetre l’ús del gimnàs de l’Institut Tres Fonts, fora de l’horari lectiu i de les extraescolars del centre, per part d’entitats del barri com ‘Mou-te’

El grup de Trias per Barcelona a Les Corts va aconseguir ahir el compromís del Govern de Jaume Collboni de cercar a la Zona Universitària un espai per donar resposta a les necessitats de serveis socials del veïnat del barri de Pedralbes. Al Plenari del Consell de Les Corts del mes de desembre, l’executiu municipal accepta també un prec del grup de TriasxBCN i impulsarà un conveni amb el Consorci d’Educació per permetre l’ús del gimnàs de l’Institut Tres Fonts, fora de l’horari lectiu i de les extraescolars del centre, per part d’entitats del barri com ‘Mou-te’.

El grup de Trias per Barcelona a Les Corts, de la mà del seu conseller-portaveu, Ivan Condés, i els consellers Cristina Company, Joaquim de Gispert, Chon Gonzàlez, Paula Moyano i Cristian Sais, va aconseguir al Ple del districte d’aquest mes de desembre, celebrat ahir dilluns, que veiessin llum verda dues de les tres iniciatives que hi va presentar.

La consellera Chon González va defensar una proposició al Plenari del Consell de Les Corts per debatre sobre la necessitat de disposar d’un centre de serveis socials i d’un casal de gent gran per a les trobades dels veïns del Barri de Pedralbes que abasta els territoris de Zona Universitària i Mirall de Pedralbes, “amb l’objectiu de donar resposta a les seves necessitats i millorar el seu estat físic, emocional i social”.

La consellera municipal de Trias per Barcelona va recordar que aquesta ha estat una demanda reiterada pels veïns del Barri de Pedralbes, partint de “les dificultats l’avinguda Diagonal planteja com a barrera natural i en la mobilitat que els hi genera l’actual ubicació dels centres de serveis socials i casals de gent gran de la zona, ja que tots ells es troben ubicats per sota de la Travessera de Les Corts”. Com a exemple concret va citar la necessitat que tenen els voluntaris del Projecte Radars de disposar d’un espai on poder dur a terme les trobades i  poder realitzar les  trucades a les persones grans que viuen soles,  ja  que actualment es veuen obligats a fer-ho des dels seus domicilis particulars per no disposar d’un espai municipal a la seva zona.

O, en un altre sentit, Chon González també exposar la necessitat de que les persones grans disposin d’un espai municipal de trobada on poder realitzar les activitats per tal de fer front als problemes de soledat i poder assegurar un envelliment actiu, saludable i socialment productiu. LA representant de Trias per Barcelona va exposar que existeix la possibilitat de disposar d’un espai idoni, propietat de “La Caixa”, per donar-li aquesta utilitat, ubicat al carrer Trias i Giró 11-13; un espai sobre el qual i des de l’any 2021 ja es varen iniciar, per part de la Gerència del Districte de Les Corts, tràmits per sol•licitar-ne la seva cessió d’ús.

Per tot plegat, la proposició de TriasxBCN, finalment aprovada per unanimitat, reclamava al govern municipal del Districte:

“Que cerqui i faciliti durant el proper mandat un espai al territori de la Zona Universitària del Barri de Pedralbes per donar resposta a les necessitats de serveis socials dels veïns de la zona o que alternativament activin de nou la possibilitat de que “la Caixa” cedeixi el local de ubicat al carrer Trias i Giró 11-13.

  • Que en el proper plenari presenti un pla d’acció sobre les actuacions que es duran a terme al Barri de Pedralbes per donar resposta a les necessitats socials i de serveis dels residents de la zona.”

D’altra banda, la consellera Paula Moyano va defensar un prec, que el govern va acceptar, i que proposava: “Instar al Govern del Districte de les Corts a impulsar un acord de col·laboració amb el Consorci d’Educació i la direcció del centre educatiu IE Tres Fonts per tal que es pugui fer ús del gimnàs d’aquest centre, fora de l’horari lectiu i de les extraescolars. I que, en qualsevol cas, i fins que no s’arribi a tal acord, es garanteixi al Grup ‘Mou-te’ una ubicació permanent per dur a terme les seves activitats fins que pugui traslladar-les seva de nou al gimnàs de l’escola”.

La consellera Moyano, va agrair l’acceptació del Prec i va destacar “la sort amb la qual compta el Districte de Les Corts, dins del seu teixit associatiu, amb el Grup Mou-te, entitat amb una trajectòria de 30 anys i on més de 200 dones participen en les seves activitats de ball i exercici físic. Però avui aquest grup no disposa d’una ubicació fixa on poder desenvolupar la seva activitat, i això ho hem de resoldre”.

Finalment, el conseller municipal Joaquim De Gispert va defensar un segon Prec en nom del grup de TriasxBCN en aquest cas en relació a la polèmica per la celebració als Jardins de Torre Girona de l’espectacle nadalenc “Natura Encesa”; un espectacle que es duu a terme en un espai d’interès natural, i sobre el qual la Universitat Politècnica de Catalunya ha publicat informes que en desaconsellen la seva celebració en aquest lloc. A més, va recordar el conseller de Gispert que el jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona té oberta una investigació per delicte contra els recursos naturals i el medi ambient i delicte relatiu a la protecció de flora i fauna.

Per tot plegat, Trias per Barcelona va presentar un Prec que en concret reclamava:

  • “Instar al Govern del Districte de les Corts a què faci les investigacions internes corresponents per tal de determinar si l’empresa promotora ha infringit la llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat (articles 54, 61, 80, en relació amb l’article 82 de la mateixa llei) així com de la Ordenança de medi ambient de Barcelona (articles 71-3, 73-2, 73-3 i 73-4) i que prengui les mesures cautelars i sancionadores necessàries contra la empresa promotora si es confirmen les infraccions.
  • Instar al Govern del Districte de les Corts a realitzar un estudi per trobar ubicacions alternatives, que no siguin d’alt interès natural, per tal d’evitar els potencials riscos a l’hora d’acollir un esdeveniment d’aquestes característiques en el futur. I que aquest estudi es faci en diàleg i consens amb les entitats veïnals”.

El Govern del PSC, no obstant, va rebutjar el Prec adduint que la qüestió està pendent de resolucions judicials.

 

Barcelona, 12 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt