Impulsem la creació d’una taula de treball al districte de l’Eixample per acordar en 6 mesos un espai definitiu per l’Escola Entença

El conseller portaveu Biel Figueras agraeix el suport del grups i demana al govern no fer promeses que no es podran complir ni allargar més la situació d’incertesa que les famílies porten patint des de fa més de 8 anys

El Grup Municipal de Trias per Barcelona impulsa la creació d’una taula de treball al districte de l’Eixample per acordar en 6 mesos un espai definitiu per l’Escola Entença. El conseller portaveu Biel Figueras agraeix el suport del grups i demana al govern no fer promeses que no es podran complir ni allargar més la situació d’incertesa que les famílies porten patint des de fa més de 8 anys.

Aquesta tarda s’ha celebrat una sessió extraordinària del Consell del districte de l’Eixample, convocada a petició del grup Junts per Catalunya-Trias per Barcelona, grup majoritari a aquest districte. La proposició, que ha estat transaccionada amb el govern i aprovada per unanimitat, acorda:

“Que el Govern del Districte creï una taula de treball amb tots els partits polítics de l’Eixample, el Consorci d’Educació i la Gerència del Districte, per a treballar conjuntament una proposta de solució definitiva per a l’Escola Entença. Durant el procés, es treballarà també amb la Direcció de l’escola i l’AFI. Les conclusions del procés es comunicaran en un termini màxim de 6 mesos”.

La història de l’Escola Entença està carregada d’incidències, improvisacions, canvis de projecte i prioritats. L’any 2016 es va crear aquest centre del barri de l’Esquerra de l’Eixample, i de forma provisional es va instal·lar en uns barracots al recinte de l’Escola Industrial, a l’espera que es pogués ubicar definitivament en els terrenys de la presó Model. No obstant, el 2017 es va canviar el projecte inicial, i es va proposar dur l’escola a l’edifici municipal que s’aixeca en la confluència dels carrers Londres i Villarroel; cosa que no va acabar succeint.

Entre els anys 2017 i 2020 es van anar proposant nous terrenys o adreces on instal·lar l’Escola Entença, com per exemple els jardins de Marcos Redondo (Av. Sarrià amb el carrer Buenos Aires) o l’interior d’illa de Paula Montal (al carrer Viladomat, 149). Però finalment els barracots de l’escola s’acaben traslladant l’any 2021 al recinte de la presó Model, però advertint que era un trasllat provisional i compartint l’espai amb la també aleshores creada recentment Escola Xirinacs.

El 15 de setembre de 2022, l’administració educativa acorda que l’escola que es quedarà al recinte de la Model serà l’Escola Xirinacs, i no pas l’Escola Entença, tal i com s’havia previst en el moment de la seva creació, com ho posa de manifest el mateix nom del centre. Des que es va prendre i anunciar aquesta decisió, ja fa més d’un any i mig, no s’ha trobat un espai definitiu per a l’Escola Entença i el centre educatiu porta vuit anys en estat de provisionalitat.

En nom del grup de Trias per Barcelona ha intervingut el conseller portaveu Biel Figueras, que ha explicat que el seu grup ha impulsat la celebració d’aquest Consell Plenari per “començar a donar solucions definitives a l’emplaçament de l’Escola Entença. Hi ha centenars de famílies en provisionalitat des de fa vuit anys, cal arreglar les coses i agraïm la transacció del govern, perquè treballant entre tots, escolant les famílies i els veïns, és com es solucionen els problemes”.

Figueras ha demanat “no fer promeses que no es podran complir ni allargar més la situació d’incertesa que les famílies porten patint fa més de 8 any. Cal trobar solucions ja i hem de treballar a fons, amb esforç i voluntat”.

La iniciativa ha comptat el suport de tots els grups, TriasxBCN, PSC, PP, ERC i  Barcelona en Comú. Figueras ha agraït el suport dels grups “pensem de manera diferent, però fem un exercici i un esforç per anar en una direcció”; i també a les famílies, “que han aguantat aquests vuit anys”.  

 

Barcelona, 12 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt