El govern Collboni es nega a estudiar la viabilitat de crear la plaça de Director de la Guàrdia Urbana de Barcelona

El grup municipal de TriasxBCN critica també que l’executiu socialista actuï des de la minoria absoluta i es negui a iniciar els tràmits per atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Científic al Dr. Josep Tabernero

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament ha lamentat que el govern que encapçala Jaume Collboni es negui a estudiar la viabilitat de crear la plaça de Director de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El grup municipal de TriasxBCN ha criticat també que l’executiu socialista actuï des de la minoria absoluta i es negui a iniciar els tràmits per atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Científic al Dr. Josep Tabernero per la seva trajectòria mèdica, científica i educativa en combatre les malalties oncològiques.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Intern celebrada aquest matí a l’Ajuntament, el grup de TriasxBCN ha presentat dos precs que el govern del PSC ha rebutjat. El primer, presentat pel portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, demanava: “Que el Govern Municipal elabori en el termini de tres mesos un informe sobre la viabilitat legal i oportunitat de crear una plaça de Director de la Guàrdia Urbana de Barcelona”.

Jordi Martí ha exposat que “tots els grups del consistori hem donat i donem suport a la Guàrdia Urbana com a policia pròpia de la ciutat. Hem presentat iniciatives per fer un reconeixement de la seva feina i també per fer aportacions per millorar el servei que ofereix”. El portaveu de TriasxBCN ha assenyalat que un l’element que impacta en la seva operativitat és la seva governança, “i creiem que cal avançar en el reforçament de la seva direcció”.

A parer de Martí Galbis, “el cos de la Guàrdia Urbana, amb 3.500 agents, hauria de comptar amb una figura de direcció, com passa a altres cossos, que dirigeix el cos i s’eviti així la seva politització. Entre el responsable polític de seguretat i la prefectura es podria considerar aquesta figura, per això demanem un informe per avaluar la seva viabilitat i conèixer opinió de l’alcalde”.

El govern, per boca del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha rebutjat la proposta i l’ha qualificat d’“incomprensible i poc assenyada”. Martí ha lamentat la resposta: “esperava que no s’acceptés, però no que d’una proposta propositiva i d’estudi, en digui que s’infereix una crítica o un qüestionament del cos ni de la seva direcció tècnica política. No qüestionem la professionalitat del cos”.

Per la seva banda, el regidor de TriasxBCN Josep Rius ha presentat un altre prec que demanava: “Que el Govern Municipal iniciï els tràmits per tal d’atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Científic al Dr. Josep Tabernero per la seva trajectòria mèdica, científica i educativa en combatre les malalties oncològiques, tot essent un referent mundial en aquest camp”.

El Dr. Josep Tabernero va néixer a Barcelona el 25 d’octubre de 1963, es va llicenciar en Medicina i Cirurgia amb Premi Extraordinari de Llicenciatura en 1987 i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i que posteriorment es va especialitzar en Oncologia Mèdica. És el director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron i que va presidir la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO) en el període 2018-2019. També és el responsable de la Unitat d’Investigació de Teràpia Molecular del Càncer (UITM) La Caixa, unitat pionera a Espanya, dedicada al desenvolupament d’assajos clínics de teràpies moleculars.

L’any 2019 va rebre el Premi Nacional de Recerca de Catalunya pel conjunt de les seves contribucions a la medicina del càncer, i aquell mateix any va ser nomenat membre de l’Assemblea de la Missió Càncer d’Horitzó Europa. El 2020 va rebre el Premi a la Trajectòria Investigadora de l’Institut Català de la Salut, i el 2024, el Premi Medicina Siglo XXI d’Oncologia Mèdica.

El govern, tot i reconèixer que el doctor Tabernero és mereixedor de la distinció, ha rebutjat el prec adduint qüestions procedimentals i ha emplaçat el grup de Trias per Barcelona a presentar la proposta a la junta de portaveus. Rius ha afegit “lamentem que no l’acceptin, com s’ha fet en altres ocasions”, i ha criticat que “el govern actua des de la minoria absoluta i pren aquesta decisió des d’aquesta minoria”.  

 

Barcelona, 19 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt