El govern es compromet a vetllar per l’adquisició de l’edifici de Correus i la preservació del seu patrimoni arquitectònic

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, l’executiu rebutja un altre prec de TriasxBCN que reclama estudiar la viabilitat de la cobertura de la ronda del Mig,  entre Mejía Lequerica i la plaça de Prat de la Riba

A petició de Trias per Barcelona el govern Collboni es compromet a vetllar per l’adquisició de l’edifici de Correus i la preservació del seu patrimoni arquitectònic. A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, l’executiu rebutja un altre prec de TriasxBCN que reclama estudiar la viabilitat en termes tècnics i econòmics de la cobertura de la ronda del Mig en el seu tram entre el carrer de Mejía Lequerica i la plaça de Prat de la Riba.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, celebrada aquesta tarda a l’Ajuntament de Barcelona, el portaveu adjunt Jordi Martí ha presentat un prec que acorda: “Que el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona informi sobre la situació del procés d’adquisició de l’edifici i es comprometi a vetllar per la seva adquisició en favor de la ciutat de Barcelona i la preservació del seu patrimoni arquitectònic. Que expliqui, a la pròxima Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, l’avantprojecte, fent èmfasis en la conservació dels aspectes d’interès patrimonial de l’edifici amb relació a la implantació dels usos previstos”.

Com ha exposat el portaveu, el 2020 el Govern Municipal de Colau i Collboni anunciava que les actuals oficines de Correus situades al districte de Ciutat Vella servirien per desenvolupar-hi un espai d’economia digital. La rehabilitació i reconversió de l’edifici, que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, a més, permetria la conservació i revalorització del patrimoni arquitectònic.

Aquest projecte s’havia d’executar mitjançant una cessió de l’edifici per part de Correus a l’Ajuntament, i una rehabilitació per part del Consorci de la Zona Franca, tal com s’indicava entre el protocol signat entre les parts. El protocol va vèncer l’octubre del 2022, i Correus té la voluntat de vendre l’edifici al Consorci per almenys 50 M€, taxació que difereix de la realitzada per CBRE i Savills, a encàrrec del consorci, que valora l’edifici en 8M€.

El govern ha acceptat el prec, Jordi Martí ho ha agraït i ha afegit “esperem que la coincidència que la presidència de les tres institucions corresponguin al mateix partit  ajudi consecució de l’acord”.

Per contra, el govern no ha acceptat un altre prec, presentat per la regidora Francina vila, que reclama: “Que el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona es comprometi, en aquest any 2024 a estudiar la viabilitat en termes tècnics i econòmics de la cobertura de la Ronda del Mig en el seu tram entre el carrer de Mejía Lequerica i la plaça de Prat de la Riba, i comparteixi aquests estudis previs a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge i amb els veïns i veïnes afectats, tot creant una Comissió de Seguiment d’aquest projecte. Aquest estudi haurà de donar resposta a la situació actual, mentre el cobriment no es faci efectiu, de les voreres de la Gran Via de Carles III entre el c/Manila i el c/ Manuel Girona”.

El govern no l’ha acceptat, argumentant que un projecte d’aquesta magnitud requereix d’un període d’anàlisi més ampli i tenir pressupostos. Vila ha lamentat la resposta, “els hi manca ambició”. La regidora ha destacat que les grans transformacions s’han de treballar amb antelació perquè un dia vegin la llum i ha recordat que la cobertura ronda de Dalt es va liderar en mandat Trias, “si no s’haguessin fet passos llavors, avui no es podrien fer fotos”.

Barcelona, 16 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt