Denunciem el nou retard de les obres del nou Mercat de Montserrat, a Nou Barris

El grup de TriasxBCN destaca el paper cohesionador d’aquest equipament i exigeix al govern Collboni que millori la comunicació entre els paradistes i l’Institut Municipal de Mercats (IMMB)

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament ha denunciat el nou retard de les obres del nou Mercat de Montserrat, a Nou Barris. Des del Mercat de Montserrat a Nou Barris, les regidores Titon Lailla, regidora adscrita la districte de Nou Barris; i Joana Ortega, responsable de l’àmbit de comerç i mercats del grup de TriasxBCN, han destacat el paper cohesionador d’aquest equipament al barri de Roquetes i han exigit al govern de Jaume Collboni que millori la comunicació entre els paradistes i l’Institut Municipal de Mercats (IMMB).

La regidora Titon Lailla ha explicat que el Mercat de Montserrat és un mercat emblemàtic del districte de Nou Barris, no només pel servei que ofereix als veïns i veïnes també per la seva situació geogràfica, que actua com a element de cohesió entre els diversos barris als que dona servei, Roqtetes, Trinitat Nova, Prosperitat i Verdum. “El mercat, que necessita ser actualitzat, és important pel districte i coneix perfectament les necessitats dels seus veïns i veïnes, als quals ha estat donat servei tots aquests anys”, ha dit Lailla.

El nou mercat s’està construint just al costat de l’actual. Segons el calendari previst, l’obra havia d’estar finalitzada aquest mes de juliol, però la nova previsió de l’Ajuntament és ara pel mes d’octubre, “i no és el primer endarreriment que pateix. Malauradament no sabem quan es farà i els paradistes no saben quan podran fer el trasllat en condicions”, ha lamentat Lailla.

Joana Ortega ha afirmat que “una remodelació del mercat actual ja hagués estat suficient, de fet, els paradistes apostaven per una remodelació i millores puntuals, però des de l’Institut de Mercats es va apostar per la construcció d’un nou mercat”. “Ara, els paradistes es troben que s’ha endarrerit la data de finalització de les obres i es queixen de que no hi ha hagut comunicació entre els paradistes i l’Institut de Mercats”, ha dit la regidora de Comerç de TriasxBCN.

La regidora Ortega ha explicat que dels 40 paradistes que hi ha actualment al mercat, només 17 es traslladaran al nou. “Els paradistes demanen ser presents en la presa de decisions i poder participar en la Comissió de seguiment del trasllat del mercat”, ha reclamat Ortega, que ha afegit que “els paradistes que es traslladin perdran una sèrie de drets” i reclamen “un debat obert i una millor  relació amb l’Institut de Mercats”.

Barcelona, 8 de juliol de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt