Demanem un abordatge holístic per fer front a la multireincidència i per evitar la proliferació de la ultradreta

El regidor del grup de Trias per Barcelona, Josep Rius, afirma que la multireincidència s’ha agreujat els darrers vuit anys, ja que abans s’havia fet un abordatge més decidit des de l’acció municipal a la capital catalana

El grup municipal de Trias per Barcelona ha demanat avui un abordatge holístic per fer front a la multireincidència i per evitar la proliferació de la ultradreta. El regidor del grup de TriasxBCN, Josep Rius, ha afirmat que la multireincidència s’ha agreujat els darrers vuit anys, ja que abans s’havia fet un abordatge més decidit des de l’acció municipal a la capital catalana.

Avui s’ha celebrat la quarta sessió de la Comissió d’Estudi no Permanent que, a petició del Grup de TriasxBCN, cerca el consens per acordar reformes legals per a fer front a la multireincidència delictiva i reduir el temps de l’enjudiciament de delictes lleus. En aquesta ocasió, han participat experts que han parlat sobre experiències que s’han posat en marxa en altres països per fer front a la multireincidència, així com el seu impacte social i econòmic. Els intervinents, a proposta dels grups municipals, han estat:

  • Dra. Mariona Llobet, professora de Dret Penal a l’UPF, a proposta de TriasxBCN.
  • Andrea Valls, criminòloga i educadora social de la Fundació Salut i Comunitat, a proposta de PSC.
  • Dr. Javier Cigüela Sola, professor de Dret Penal de la UB, a proposta de Barcelona en Comú.
  • Noemí Ayguasenosa i Soro, especialista en justícia restaurativa i solució alternativa de conflictes, a proposta d’ERC.
  • Rubén Pulido Sánchez, expert en seguretat i col·laborador de diversos cossos de seguretat com CNP, GC i Mossos d’Esquadra, a proposta de VOX.

El grup del PP no ha proposat compareixent.

El regidor Josep Rius, que amb Jordi Martí Galbis com a president són els dos representants de TriasxBCN a la Comissió, després d’agrair les intervencions dels ponents, ha remarcat que la multireincidència és un fenomen preocupant i ha demanat fer-ne un “abordatge holístic, perquè sinó es converteix en caldo de cultiu per a la proliferació de la ultradreta, amb comportaments racistes, xenòfobs i parafeixistes”.                                      

Segons Rius, Barcelona té un problema amb la multireincidència i l’onada de furts i ho ha d’abordar: “la multireincidència no ha passat sempre, s’ha agreujat els darrers vuit anys; anys enrere s’havia fet un abordatge més decidit des de l’acció municipal”. Per fer-hi front, “es requereix de polítiques socials i també de polítiques determinades a laminar el suport a la ultradreta”, ha dit Rius.

“És necessari un abordatge holístic, ja que la multireincidència afecta no només les persones sinó també la reputació de Barcelona, i té un impacte econòmic que s’hauria de poder quantificar”, ha finalitzat Josep Rius.

El portaveu del grup de TriasxBCN i president de la Comissió, Jordi Martí Galbis, ha agraït les intervencions dels ponents, “estem aquí per escoltar i aprendre i les seves aportacions ens ajudaran a enriquir propostes”. Martí ha afegit que “Barcelona té un problema que no s’arreglarà només amb el Codi Penal, ni amb mesures alternatives, ni amb prevenció, ni amb mesures socials, que són necessàries, cal també estratègia policial”.

Per a Jordi Martí, la celebració d’aquesta comissió “està més que justificada i les propostes que en sortiran arribaran a les diferents administracions, perquè tenim un problema de manca de recursos en l’àmbit judicials i caldrà de demanar que es doti de més recursos per donar resposta a la ciutadania”.

La pròxima sessió de la comissió, que se celebrarà el 10 de juliol, serà ja la darrera i per debatre les seves conclusions.

 Barcelona, 7 de juny de 2024

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt