Activació de protocols de seguretat davant amenaces terroristes per la crisi a l’Orient Mitjà

Està duent a terme diverses iniciatives i propostes que seran debatudes en el proper Ple de l’Ajuntament de Barcelona, que se celebrarà aquest mes d’octubre. En aquest article, explorarem les principals propostes presentades per aquest grup polític, que aborden qüestions de seguretat davant amenaces terroristes, inseguretat al barri del Raval i la millora del sistema de subvencions a entitats.

Seguretat a Barcelona: Prevenció Davant Amenaces Terroristes
Un dels temes prioritaris que el Grup Municipal de Trias per Barcelona està abordant és la seguretat de la ciutat davant les amenaces terroristes, especialment en el context de la crisi a l’Orient Mitjà. El portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, assenyala que la preocupació per l’escalada d’accions violentes a nivell mundial, relacionades amb el conflicte entre Israel i Palestina, ha portat a la necessitat d’extremar les mesures preventives i d’autoprotecció a la ciutat de Barcelona.La proposta en el Ple de l’Ajuntament insta el govern municipal a activar els protocols de prevenció i seguretat establerts per fer front a possibles amenaces terroristes. També es demana que es convoquin els grups municipals per compartir informació i mesures de seguretat amb la població. A més, es sol·licita el suport als agents del Cos de la Guàrdia Urbana davant el risc associat a possibles atacs de l’islamisme radical i es planteja la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra en la protecció de sinagogues i altres interessos relacionats amb Israel i la comunitat jueva a la ciutat.
Pla de Rescat per al Raval

Un altre assumpte de gran rellevància és la problemàtica d’inseguretat, incivisme i convivència que es viu al barri del Raval, a Ciutat Vella. El portaveu Jordi Martí destaca que els problemes al barri s’han agreujat significativament, dificultant la vida quotidiana i la viabilitat de projectes comercials a causa de la inseguretat constant.

La proposta busca que el Govern Municipal, en col·laboració amb altres administracions competents, implementi un pla de rescat social, urbanístic i policial al Raval. L’objectiu és eliminar la presència de “punters” a La Rambla, així com abordar la venda de drogues, narcopisos i clubs cànnabis il·legals a la zona.

Millora del Sistema de Subvencions a Entitats

La darrera proposta presentada pel Grup Municipal de Trias per Barcelona està dirigida a la millora del sistema de subvencions concedides a entitats. La regidora Neus Munté sol·licita que el govern municipal es comprometi a accelerar el pagament de subvencions pendents de l’any 2023 a entitats, incloent la corresponent al Gimnàs Social Sant Pau.

A més, es planteja el compromís que les subvencions de l’any 2024 s’abonin abans de maig de 2024. Es proposa crear una comissió de treball que abordi la millora del sistema de subvencions, reduint la burocràcia i evitant retards en els pagaments. Això permetria una major estabilitat econòmica per a les entitats i una gestió més eficient de les subvencions.

Conclusió

Les propostes presentades pel Grup Municipal de Trias per Barcelona aborden qüestions crucials per a la seguretat i el benestar de la ciutat. Des de la prevenció d’amenaces terroristes fins a la millora de la convivència al Raval i el suport a les entitats mitjançant un sistema de subvencions més eficient, aquestes iniciatives busquen contribuir al progrés i la seguretat de Barcelona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt