Impulsem una declaració de l’Ajuntament en suport al poble d’Ucraïna i que advoca per una solució diplomàtica que posi fi a la invasió russa

El Consell Plenari acorda amb els vots de TriasxBCN, PSC, Comuns, ERC i PP una iniciativa que, quan es compleixen dos anys de l’inici del conflicte, acorda reforçar els serveis d’acollida i acompanyament als nouvinguts ucraïnesos i mantenir l’enviament d’ajuda humanitària al país

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha impulsat l’aprovació avui a l’Ajuntament d’una Declaració Institucional en suport al poble d’Ucraïna i que advoca per una solució diplomàtica que posi fi a la invasió russa. El Consell Plenari municipal ha acordat amb el vots de TriasxBCN, PSC, Comuns, ERC i PP una iniciativa que acorda reforçar els serveis d’acollida i acompanyament als nouvinguts ucraïnesos i mantenir l’enviament d’ajuda humanitària al país.

El grup municipal de Trias per Barcelona, de la mà de la seva regidora Victòria Alsina, ha presentat una Declaració Institucional al Consell Plenari de l’Ajuntament d’aquest mes de gener, que s’ha celebrat avui, en suport a Ucraïna i la seva ciutadania i que s’ha aprovat.

En l’exposició de motius, la Declaració Institucional assenyala que:

El proper 24 de febrer es compliran dos anys de la invasió russa a Ucraïna, que ha deixat, d’acord amb Nacions Unides, més de 10.000 civils morts (novembre de 2023) i més de 6.3 milions de desplaçats (gener de 2024). Aquest conflicte ha desembocat en una de les majors crisis migratòries i humanitàries que ha vist el continent europeu en la seva història. Només a Catalunya, han arribat més de 40.000 ucraïnesos (al voltant de 8.000 establerts a la ciutat de Barcelona) fugint del conflicte.

Fins ara, la UE ha destinat a Ucraïna més de 82.000M d’euros en suport financer, econòmic, humanitari, de defensa i d’acollida de refugiats. L’Ajuntament de Barcelona ha realitzat enviaments de material i equipament especialitzat a Ucraïna, i també ha destinat importants dotacions a projectes que treballen sobre el terreny en l’atenció a les víctimes civils de la guerra. El 25 de setembre de 2022, Barcelona va signar un acord de col·laboració amb Kíiv. El passat mes de setembre, Kíiv fou la ciutat convidada a la festa de la Mercè. Aquestes ajudes i suports internacionals han permès atendre a una població que ha sofert bona part dels estralls del conflicte. L’ajuda no ha de cessar.

Per tot plegat i en la part executiva de la Declaració, l’Ajuntament de Barcelona acorda:

  1. Intensificar el compromís de l’Ajuntament amb el poble d’Ucraïna, principal víctima del conflicte, tot fent una crida al diàleg i la pau, i advocant per una resolució diplomàtica que posi fi a la invasió.
  2. Reforçar els serveis d’acollida i acompanyament al nouvingut de que disposa l’Ajuntament de Barcelona, tot augmentant la capacitat d’atenció i reduint els temps d’espera dels mateixos.
  3. Mantenir, des de l’Ajuntament de Barcelona, l’enviament d’ajuda humanitària a Ucraïna.
  4. Comprometre’s, des de l’Ajuntament de Barcelona, a hissar la bandera d’Ucraïna el proper 24 de febrer, en reconeixement del suport del consistori a la causa del poble ucraïnès en el conflicte que lliura contra les Forces Armades de Rússia.
  5. Col·laborar des de l’Ajuntament amb organitzacions del tercer sector que tenen per objecte donar un servei als ucraïnesos que han fet un procés migratori.
  6. Traslladar el contingut d’aquesta declaració institucional a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Espanya, Unió Europea així com l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i la Federación Española de Municipios y Províncias.

 

Barcelona, 26 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt