Reclamem a Collboni un cop de timó i assumpció de responsabilitats polítiques i policials al Govern municipal per revertir la situació d’inseguretat a la ciutat

El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, critica la manca d’autocrítica de l’executiu dels socialistes, al capdavant de la gestió de la seguretat els darrers 5 anys, davant l’augment generalitzat i molt preocupant de delictes a Barcelona, que confirmen els pitjors pronòstics

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha demanat avui a l’Alcalde Jaume Collboni un cop de timó i assumpció de responsabilitats polítiques i policials al Govern del PSC per revertir la situació d’inseguretat a la ciutat. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha criticat la manca d’autocrítica de l’executiu dels socialistes, al capdavant de la gestió de la seguretat els darrers 5 anys, davant unes dades sobre seguretat molt preocupants per l’augment generalitzat dels delictes a Barcelona, que confirmen els pitjors pronòstics.

El portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha valorat aquest matí les noves dades de seguretat a Barcelona que es van conèixer ahir al vespre, després de la Junta Local de Seguretat celebrada a l’Ajuntament de Barcelona. “Les dades conegudes ahir són molt preocupants”, ha afirmat Martí, que ha recordat que el seu grup ja ho havia advertit: “ens acostem perillosament a les xifres rècord de l’any 2019, el pitjor any dels darrers 40 pel que fa a dades delinqüencials. Lamentablement, els pronòstics s’han confirmat”.

Jordi Martí s’ha mostrat sorprès per la manca d’autocrítica de l’executiu de Jaume Collboni davant una situació que genera alarma social: “és incomprensible que el govern municipal, amb competències de seguretat i prevenció, no faci cap tipus d’autocrítica en relació a les seves responsabilitats”. “No n’hi ha prou amb dir que la policia fa la seva feina, que la fa, tant Mossos d’Esquadra com Guàrdia Urbana; no n’hi ha prou amb dir que les modificacions legals sobre multireincidència han estat un fracàs, que ho han estat; tampoc amb dir que ens falten jutges i jutjats per agilitzar procediments judicials”, ha dit el portaveu de TriasxBCN, tot afegint que l’alcalde Jaume Collboni i el tinent d’alcaldia Albert Batlle “tenen la màxima responsabilitat per aquests resultats tan negatius”.

El portaveu ha explicat que hi ha hagut un augment de pràcticament el 9% dels fets delictius respecte al 2022; un augment del 50% dels robatoris amb violència a establiments comercials; un 25% d’increment en delictes relacionats amb agressions sexuals. “Són dades dramàtiques; demanem responsabilitats polítiques al govern Collboni per la seva manca d’actuació i per l’acceptació d’una situació que és totalment injustificable”.

Jordi Marti ha requerit canvis en els responsables polítics policials de la ciutat per fer front al repte de millorar aquestes dades: “no podem seguir fent el mateix amb la mateixa gent. Demanen canvis i que Jaume Collboni assumeixi la màxima responsabilitat política, dirigint ell personalment les polítiques de seguretat i prevenció de la ciutat, que és la primera preocupació de la ciutadania”.

“Volem que es revisin les responsabilitats polítiques i policials, sense autocrítica no podrem revertir la situació que estem patint. No demanen dimissions ara, advertim que si no es canvien les tendències demanarem dimissions perquè Collboni i Batlle no fa vuit mesos que governen, han estat els màxims responsables de seguretat i prevenció els darrers 5 anys”.

“Cal que Jaume Collboni faci d’alcalde. La seguretat és la primera preocupació de la ciutadania, i ell n’és el màxim responsable, de la seguretat i de la Guàrdia Urbana; la responsabilitat ja hi és, l’ha d’assumir i exercir. Cal un cop de timó i ha de ser màxima prioritat política”, ha conclòs Martí.

 

Barcelona, 20 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt