Denunciem que el Govern Collboni imposa un nou contracte pels menjadors de les escoles bressol que obvia les demandes de millora del personal de cuina

La portaveu adjunta de Trias per Barcelona, Neus Munté, lamenta l’opacitat de l’executiu del PSC en aquest cas, similar al de la nova contracta del CUESB i la situació dels seus treballadors, i exigeix “més diàleg, major transparència i cura en la gestió de serveis tan sensibles i estratègics”

El grup municipal de Trias per Barcelona ha denunciat avui que el Govern de Jaume Collboni ha imposat un nou contracte pels menjadors de les escoles bressol que obvia les demandes de millora del seu personal de cuina. La portaveu adjunta de TriasxBCN, Neus Munté, també responsable de l’àmbit de Drets Socials de la formació, ha lamentat l’opacitat de l’executiu del PSC en aquest cas, similar al de la nova contracta del CUESB i la situació dels seus treballadors, i ha exigit “més diàleg, major transparència i cura en la gestió de serveis tan sensibles i estratègics”.

Avui dimecres a la tarda, en una reunió del Consell Rector de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) s’ha debatut i votat l’aprovació del plec de clàusules que han de regir la contractació del servei global d’alimentació dels cursos 2024 a 2026 de les 42 escoles bressol municipals (EBM) que van restar sense servei per la fallida de l’empresa ‘Comer Bien’ el passat mes de febrer. La gestió d’aquestes cuines ha estat assumida, de moment i de forma provisional, per les empreses que ja operen a la ciutat donant servei a la resta d’escoles bressol de l’Ajuntament.

Com ha explicat la regidora Neus Munté, el Grup Municipal de Trias per Barcelona ha votat en contra de l’expedient, com també ho han fet els grups d’ERC i BComú, “en resposta al nivell d’opacitat amb el qual l’equip de govern del PSC ha gestionat aquesta qüestió i davant del fet que no s’han recollit gairebé cap de les demandes de millora que des del col·lectiu de cuineres i ajudants de cuina que treballen a les EMB s’havien proposat”. El govern Collboni sí que ha pogut aprovar el plec de clàusules perquè als òrgans que regeixen els instituts municipals l’executiu hi manté per norma la majoria absoluta encara que no la tingui al Consell Plenari del consistori.

Munté ha recordat que “fa poques setmanes ja es va produir una situació similar, quan els grups de TriasxBCN també va votar en contra de la licitació de la gestió del CUESB (el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona) que va passar pel Consell Rector de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). En aquest cas, vam ser l’únic grup que vam votar desfavorablement”. “Aleshores, els motius del nostre vot negatiu van ser la incapacitat del govern municipal d’incorporar les millores laborals que havien estat prèviament pactades amb el col·lectiu de treballadors i treballadores adscrits i per la manca de voluntat de dialogar amb els representants dels professionals del servei d’atenció d’urgència de la nostra ciutat”, ha indicat la portaveu adjunta de TriasxBCN, que de nou ha denunciat que “les seves condicions de treball (horaris, salaris i perspectives de carrera professional) s’han anat precaritzant al mateix temps que han anat assumint noves competències i gestionant situacions cada vegada més complexes sense un adequat dimensionament i reforç de l’equip, que està clarament desbordat”.

A parer de Neus Munté, “creiem que la gestió indirecta de serveis municipals és una eina útil i eficient, sempre i quan l’administració exercici la responsabilitat que té, com a titular del servei, i utilitzi tots els mecanismes de control i supervisió dels que legalment disposa per garantir els drets laborals dels treballadors i la correcta prestació del servei, i que ha de fer-ho amb voluntat d’escolta i de diàleg”. En el cas dels CUESB, els seus professionals ja fa anys que reclamen millores i, davant la negativa dels darrers dos governs municipals a incorporar-les, més de la meitat de la plantilla ha denunciat l’Ajuntament davant la jurisdicció social per cessió il·legal de treballadors.

“Des del nostre Grup Municipal no podem avalar amb els nostres vots decisions i maneres de fer absolutament equivocades, i reclamem al govern de Jaume Collboni més diàleg, major transparència i cura en la gestió de serveis tan sensibles i estratègics”, ha conclòs Neus Munté.

 

Barcelona, 10 d’abril de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt