Pactem amb el govern Collboni fixar un calendari per donar resposta a les necessitats dels veïns de la Barceloneta pels canvis de contenidors

Al Plenari del Consell de Ciutat Vella, l’executiu també aprova un prec i desenvoluparà mesures per garantir la seguretat i la salubritat d’espais del Raval que ara ocupen el “mercat de la misèria” traslladat des de la llosa de la Ronda Sant Antoni

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Ciutat Vella ha acordat amb el govern de Jaume Collboni fixar un calendari per donar resposta a les necessitats dels veïns de la Barceloneta pels problemes derivats pels canvis contenidors. Al Plenari del Consell del districte de Ciutat Vella del mes desembre, l’executiu municipal ha acceptat també un prec del TriasxBCN i desenvoluparà mesures per garantir la seguretat i la salubritat d’espais del Raval que ara ocupen el “mercat de la misèria” traslladat des de la llosa de la Ronda Sant Antoni.

En el ple del districte de Ciutat Vella del mes de desembre, celebrat ahir dijous, el grup de Trias per Barcelona, amb el conseller portaveu, Àlex Roman, i els consellers municipals, Alfons Molons i Muriel Sánchez, va aconseguir que el Govern municipal acceptés la proposició, el prec i donés resposta a la pregunta presentades pel grup.

El conseller Alfons Molons, que ahir va assumir el càrrec de vicepresident del Consell del Districte de Ciutat Vella, va presentar la proposició de Trias per Barcelona referent a les problemàtiques generades pels canvis de contenidors a la Barceloneta. Molons va explicar que el govern municipal ha endegat el Pla Endreça, “que a més de ser una bona operació de màrqueting, hauria de poder ser també una eina que faciliti la vida als veïns i veïnes de Ciutat Vella i els seus barris”. El pla estrella del Govern Collboni contempla, entre d’altres, unes actuacions especials en la neteja, i com va explicar Molons, “al barri de la Barceloneta s’ha fet un canvi en els contenidors, que ha suposat una disminució de 427 contenidors a 367, un 14,05%; que el govern intenta compensar manifestant que s’ha augmentat la capacitat dels contenidors en un 8,91%”.

Els nous contenidors han augmentat la seva capacitat al ser més voluminosos, però, com a explicat el conseller Alfons Molons, “són de difícil ús per la gent gran i per a les persones amb diversitat funcional. A banda que en disminuir el nombre de contenidors part del veïnat del barri té ara els contenidors més lluny, fet que torna a dificultar l’ús a diversos col·lectius”.

Per tot plegat, TriasxBCN va presentar una proposició, aprovada per unanimitat, que va acordar:

“Que el govern del districte estableixi un calendari per executar les accions que donin resposta a les necessitats plantejades pels veïns i veïnes que principalment són:

  1. Ubicacions properes a tots els carrers del barri de la Barceloneta.
  2. Facilitar l’ús dels contenidors a la gent gran i a la gent amb diversitat funcional.
  3. Fer una programació correcte del buidatge dels contenidors per evitar el seu col·lapse i la posterior brutícia que es genera als voltants dels mateixos.
  4. Informar adequadament als veïns i veïnes del barri de la Barceloneta de la ubicació dels contenidors.
  5. Endegar accions de sensibilització i civisme per un us correcte dels contenidors.”

Per la seva banda, la consellera de TriasxBCN Muriel Sánchez va adreçar un prec a l’executiu socialista de Ciutat Vella que reclama una actuació decidida per garantir la seguretat i la salubritat en espais del Raval, com la Plaça del Dubte o de Salvador Seguí, envaïdes per un mercat de carrer il·legal.

Aquest mercat a l’aire lliure, popularment conegut com a “mercat de la misèria”, és, segons va explicar Muriel Sánchez, el que s’ha anat desplaçant des de la llosa de Sant Antoni, cap a la plaça del Dubte i, últimament, s’ha instal•lat també a la plaça de Salvador Seguí, al Raval, tot aprofitant l’aplec de visitants del ‘flea market’ dels diumenges al matí. “Aquesta activitat”, va dir la consellera de TriasxBCN, “a més d’exercir una competència deslleial sobre les botigues de l’entorn, no garanteix condicions de salubritat pública. El desplegament de la mercaderia, tant sobre la sorra i el mobiliari jugable del parc infantil, com sobre les voreres de formigó que l’envolten, representa una ocupació indeguda de l’espai públic i vulnera el dret al joc dels infants en espais salubres”.

Per tot plegat, TriasxBCN va defensar un Prec, que el Govern va acceptar, que “insta el govern municipal del Districte a:

  1. Que optimitzi els recursos humans disponibles de la GU: no calen 4 agents de patrulla per provocar l’efecte dissuasiu desitjat en un espai reduït.
  2. Que prengui les mesures adients per garantir que els pocs espais jugables existents siguin accessibles i segurs pels infants del Raval, un barri d’altra banda particularment dens i castigat per la pobresa infantil.”

Finalment, la mateixa Muriel Sánchez va adreçar una pregunta al govern per tal de saber els motius pels quals el passat 30 de novembre, el Govern del Districte va anul·lar les restriccions horàries decretades just fa un any, el novembre del 2022, pels entorns de la Plaça George Orwell i el carrer de Joaquín Costa. Com va recordar la consellera de TriasxBCN, els socialistes que ara anul·len aquesta actuació, formaven part del Govern que les va impulsar, “però la problemàtica que la va generar, com denuncien els veïns i plataformes d’aquesta zona, segueix existint”. Per tot plegat, volíem saber:

  1. “Per quin motiu ha anul·lat el decret que regula el soroll, de forma específica als entorns de Plaça George Orwell i del Carrer Joaquin Costa.
  2. Quines mesures es prendran pròximament per pal·liar els efectes que el soroll produeix a aquests entorns.”

 

Barcelona, 22 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt