Exigim al Govern Collboni que s’impliqui en la resolució del conflicte laboral al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia

El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, dóna suport a les demandes dels treballadors del servei municipal i registra una bateria de preguntes per conèixer la situació real al centre i quan es preveu la posada en marxa del nou equipament que ha de substituir el de Collserola  

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha exigit avui al Govern de l’Alcalde Jaume Collboni que s’impliqui en la resolució del conflicte laboral al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC). El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, dóna suport a les demandes dels treballadors del servei municipal i ha registrat una bateria de preguntes per conèixer la situació real al centre i quan es preveu la posada en marxa del nou equipament que ha de substituir el de Collserola. 

Des d’ahir divendres, els treballadors i treballadores del  Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de l’Ajuntament de Barcelona es troben realitzant una vaga indefinida per manifestar-se en contra de l’alta concentració d’animals de companyia que hi ha a l’equipament que s’ha quedat obsolet i la manca de personal per atendre als animals de forma adequada. Sobretot, els treballadors manifesten la seva preocupació i malestar per les condicions en les que viuen els animals.

Ahir divendres, el regidor Jordi Martí Galbis va visitar el centre d’acollida d’animals de companyia coincidint amb el primer dia de vaga dels treballadors de l‘empresa contractada per realitzar el servei municipal de recollida, acollida i adopció  d’animals de Barcelona. “Estem molt preocupats des del grup de Trias per Barcelona per aquesta situació. No es en cap cas positiu que hi hagi incertesa en una qüestió tant important com es la cura d’éssers vius. No estem parlant d’una vaga qualsevol, de qualsevol altre servei municipal, sinó d’un que té a veure directament amb el benestar d’éssers vius: gossos, gats i fures”.

Els treballadors han convocat aquest matí una concentració davant l’Ajuntament, a Plaça Sant Jaume, a la qual ha assistit el mateix Jordi Martí Galbis per donar suport als seus treballadors. El portaveu del grup de TriasxBCN, ha manifestat que “esperem que a partir de dilluns es tanquin ja les negociacions per resoldre aquest conflicte, ho desitgem com a grup municipal i Barcelona ho necessita”. “Des de Trias per Barcelona hi estarem a sobre, i esperem col·laborar per resoldre aquest conflicte en benefici dels seus treballadors, però també en benefici dels animals que estan aquí al CAAC”, ha dit.

Per tot plegat, Jordi Martí Galbis ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern de la ciutat per conèixer la posició de l’executiu municipal sobre aquest conflicte laboral, i sobre les seves perspectives de resolució:

  • Quines gestions ha dut a terme per atendre adequadament el creixent nombre d’animals del centre?
  • Quan es té previst construir i posar en servei el nou centre d’atenció als animals?
  • Quants gossos i gats hi ha actualment acollits al centre?
  • S’han detectat atacs que posin en risc la seguretat dels treballadors i dels animals, degut a les condicions d’estrès a la que viuen sotmesos els animals?
  • Amb quina periodicitat surten a passejar els gossos del centre i els de fora del centre?

 

Barcelona, 25 de novembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt