Aconseguim la majoria necessària per exigir a Collboni que reclami al Govern central el compliment de les inversions previstes per a Catalunya i Barcelona

El portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, a la Comissió de Presidència  denuncia l’incompliment continuat de la inversió del Govern de l’Estat i el manteniment “d’un sistema de finançament injust, desfasat, caducat fa deu anys, i que s’incompleix constantment”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui la majoria necessària a l’Ajuntament, amb els vots de Comuns i ERC, per exigir a l’Alcalde Jaume Collboni que reclami al Govern central el compliment de les inversions previstes per a Catalunya i Barcelona. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, a la Comissió de Presidència ha denunciat l’incompliment continuat de la inversió del Govern de l’Estat i el manteniment “d’un sistema de finançament injust, desfasat, caducat fa deu anys, i que s’incompleix constantment”.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de l’Ajuntament , celebrada aquest matí, Jordi Martí Galbis ha presentat una proposició de Trias per Barcelona que acorda:

  1. “Condemnar profundament l’incompliment continuat de la inversió del Govern de l’Estat Espanyol que es produeix a Catalunya i Barcelona.
  2. Reclamar al Govern de l’Estat Espanyol que compleixi les inversions previstes per a Catalunya i Barcelona.
  3. Traslladar al Govern de l’Estat Espanyol i al Govern de la Generalitat de Catalunya la necessitat de fer un debat serè sobre el futur del finançament de Catalunya.
  4. Traslladar al Govern de l’Estat Espanyol la necessitat de publicar la informació necessària per poder conèixer les balances fiscals de totes les comunitats autònomes amb l’Estat.”

“Parlem d’una qüestió que no per antiga deixa de ser greu i humiliant i que afecta el 100% de la població”, ha exposat el portaveu. Per a Martí Galbis, la manca d’execució de la inversió del Govern de l’Estat que es produeix a Catalunya i Barcelona, per parts dels diferents governs, “és un maltractament crònic”, i ha afegit que “patim també per un sistema de finançament injust, desfasat i anacrònic, caducat fa deu anys, i que s’incompleix constantment”.

“Ja fa molts anys que molts col·lectius, entitats, empreses, sindicats, mitjans de comunicació, grups parlamentaris…, denunciem aquesta situació de discriminació, i no ens n’hem sortit”, ha assegurat, i ha recordat que fa pocs dies les tretze Cambres de Comerç de Catalunya, les associacions empresarials Foment, PIMEC i FemCAT, més el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el RACC, Barcelona Global i el Cercle d’Economia van fer públic un manifest on es lamentaven del sistema de finançament català i del grau de compliment de les inversions estatals a Catalunya. La Cambra de Comerç va xifrar el juny del 2023 en 51.000 milions la inversió necessària a Catalunya per corregir el dèficit en infraestructures dels darrers anys, una part correspondria a Barcelona.  

“Davant aquesta manca d’execució, presentem una proposició, que encara  pren més sentit després d’escoltar ahir el president del Govern central allunyant la possibilitat d’un finançament singular per a Catalunya. Cal obrir una nova etapa i deixar enrere les injustícies”,  ha demanat el portaveu del grup de TriasxBCN.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots de Trias per Barcelona, Barcelona en Comú i ERC; l’abstenció del PP, i el vot contrari de PSC i VOX. Martí ha agraït els suports i ha lamentat l’aliança de PSC i Vox; i ha afegit “la lleialtat es demostra complint compromisos i executant el que es pressuposta”.

 

Barcelona, 13 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt