Forcem l’executiu de Collboni a desenvolupar per fi el projecte que ha de convertir l’avinguda de Vallcarca en una Rambla Verda

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge el govern rebutja, per contra, presentar un avantprojecte d’usos cívics per la finca del carrer Manacor, 1, per atendre les necessitats d’equipaments públics del districte de Sarrià-Sant Gervasi

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha forçat el Govern de Jaume Collboni a desenvolupar el projecte que ha de convertir per fi l’avinguda de Vallcarca en una Rambla Verda. A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge l’executiu del PSC, per contra, ha rebutjat presentar un avantprojecte d’usos cívics per la finca del carrer Manacor, 1, per atendre les necessitats d’equipaments públics del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge celebrada aquesta tarda el regidor de TriasxBCN Damià Calvet ha defensat un prec dirigit al govern municipal, que ha estat acceptat, que demana: “Que el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona iniciï abans del segon trimestre del 2024 els mecanismes necessaris per al desenvolupament de la MPGM en l’àmbit de l’avinguda de l’Hospital Militar-Farigola, mitjançant els instruments urbanístics que l’adaptin i els procediments necessaris, inclosa l’expropiació i enderroc de les edificacions per qualificació de 6b, per tal de convertir l’avinguda de Vallcarca en l’eix verd contemplat en el planejament”.

Calvet ha assenyalat que “l’urbanisme serveix per endreçar la ciutat del  present i planificar la ciutat del futur, creant les millors condicions de vida per a la seva gent, però igualment, quan l’urbanisme s’encalla, fa patir la gent”.

“Fa 22 anys”, ha explicat el regidor Calvet, “es va aprovar convertir el tram de l’Avinguda Vallcarca en un àmbit més ordenat, amb millor qualitat de vida, amb una  rambla verda, però només s’ha executat una petita part durant el mandat de l’alcalde Trias”. “Creiem que el projecte ha de seguir, és un projecte molt reivindicat  per veïns. Durant anys dels governs Colau-Collboni en van fer processos participatius, però no es va aconseguir consens i el projecte ha seguit encallat”, ha indicat el regidor de TriasxBCN.

“Volem que es desenvolupi, adaptant el que calgui, i que el govern es comprometi, tal com va fer Jaume Collboni durant la campanya electoral, a finalitzar la feina; un compromís que van repetir al plenari del Consell del Districte de Gràcia, celebrat ahir”, ha dit Damià Calvet. El govern del PSC ha acceptat el prec, i Calvet ho ha agraït, tot afegint que “aquesta projecte és molt important pel barri del Vallcarca, pel districte de Gràcia. Estarem atents que es vagi desenvolupant”.

L’executiu ha rebutjat, per contra, un altre prec de Trias per Barcelona, en aquest cas presentat pel portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, que reclama: “Que el Govern Municipal de l’Ajuntament de Barcelona proposi, en un termini màxim de sis mesos, un projecte d’usos cívics per la finca del carrer Manacor, 1, que inclogui usos per al jardí i per la casa. I que presenti un avantprojecte d’acord amb aquesta proposta d’usos que atengui les necessitats d’equipaments del districte de Sarrià-Sant Gervasi”.

Jordi Martí Galbis ha assenyalat el dèficit històric d’equipaments públics municipals al barri del Putxet, a Sarrià-Sant Gervasi, i ha explicat que la finca del carrer Manacor, 1, és de titularitat municipal des de 2010. “Des del 2011 veïnat, entitats i grups polítics hem demanat actuacions, només es va adequar, sota el mandat de l’alcalde Xavier Trias, la caseta del guarda, amb un ús provisional i de col·legi electoral, però la finca gran, d’uns 900m2, i el jardí, de 2500m2, estan tancats i sense ús”, ha dit el portaveu de TriasxBCN.

“Demanem pensar, d’acord amb les peticions veïnals, que hi hagi usos tant al jardí, obert, i dotar d’usos provisionals la planta primera i la planta baixa, que ara no en tenen. Una finca municipal com aquesta no pot estar sense ús tants i tants anys”, ha afirmat Martí.

El govern no ha acceptat el prec, en no volar tractar aquesta finca com una peça aïllada i exposant que pretén abordar-ho conjuntament amb el pla del Turó del Putxet. Al consell plenari del districte de Sarrià-Sant Gervasi, l’executiu va acceptar, a instàncies de TriasxBCN, convocar una reunió per iniciar l’elaboració d’un pla d’actuació integral i d’usos del Parc del Turó del Putxet, ha recordat el regidor. Jordi Marti ha afegit que “esperem que el pla del Turó del Putxet tiri endavant i aquesta peça també s’hi incorpori”.

 

Barcelona, 12 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt